Sjömansbiff

Denna veckan var det sjömansbiff som var på tapeten. Enkel att göra, eftersom mestadels av tiden går åt med att den sitter själv och puttrar på spisen.

Namnet kommer av att då allt lagas i samma gryta var sjömansbiff en praktisk maträtt att laga ombord på båtar.

Continue reading

Panerad Fläskschnitzel

När vi skulle välja mat till söndagen, så kom vi på att schnitzel var nåt som skulle vara gott. Jag hade inte gjort detta själv tidigare men tyckte det skulle vara roligt.

Schnitzel är en gammal kötträtt som kan spåras tillbaka till romartiden,och att banka ut en köttbit till tunna skivor är mycket gammal. Den fanns omnämnd i Apicus redan första århundradet innan kristus.

Continue reading

Italien 2019 – Tisdag 10/9

Dag var det dags för en liten tripp på fm. Planen var att vi skulle göra en utflykt, äta en enkel lunch och sen ta en fin middag gemensamt på kvällen.

Inger ville visa Iseo sjön som inte ligger så långt bort, så vi tog bilen dit. Detta är en ganska rejäl sjö, 1777 km2, så inte liten precis. Mitt i sjön så finns det en stor ö, Montisola, som vi tänkte at båten ut till.

Continue reading

Italien 2019 – Måndag 9/9

Då var det måndag. Dagen startade med en lugn och härlig frukost nere i matsalen. Vi kunde sova ut och ta det lugnt.

Planerna för dagen var att ha en gemensam lunch och sen vinprovning. Well egentligen så skulle vi ha vinprovning/vintur kl 11, men hon som driver stället frågade om det gick bra att vi tog den kl 15 istället och det sa vi alla att det var helt ok.

Continue reading