Påsk på gotland

Denna påsk skulle vi med till Gotland och vara lite av “ground crew” och sköta mark tjänsten åt Linn, Johan, Lottie och Sören när dom fixade uthuset. Dvs bland annat passa Loke, Alida och Elsa.

Vi skulle ned till ön på onsdag och vår, Linn och Johan’s båt gick redan kl 12.50 på onsdagen, så jag jobbade hemma på förmiddagen. Man slipper resan fram och tillbaka till jobbet då i alla fall.

Continue reading

Hovmästarsås

Hovmästare är en klassisk gammal sås som passar utmärkt till gravlax, och jag har aldrig gjort en själv från grunden, så när vi pratade om vad vi skulle ha till påsk ordet och vi bestämde att vi bland annat skulle gravlax så tyckte jag att det var dags att prova.

Continue reading

Skomakarlåda

 

Det här veckan funderade vi på vad vi skulle ha till middag och vi har inte haft skomakarlåda på länge.

Skomakarlåda är tydligen ett gammal husmansrecept här i sverige och namnet kommer antagligen från det att biffen liknar en skosula.

Det är en ganska enkelt recept med en stekt biff med potatismos och sky.

Continue reading

Helstekt appelsinkyckling i ugn

Eva och jag pratade under veckan om vad vi ville ha till lördag eller söndag middagen och hon hade sett nån av hennes Facebook vänner göra en helstekt kyckling i ugn, så jag googlade lite efter nåt recept och hittade några som verkade bra. Så när vi handlade på fredagen fixade vi ingredienserna.

Det är ett ganska enkelt recept, man gör lite kryddsmör som man stoppar in under skinnet på brösten så att dom inte blir så torra som dom gärna blir. En enkel fyllning av lite lök, resten av citronen och apelsinen ger extra smak. Sen får den stå i ugnen och bli först färdig.

 

Continue reading