Päronchutney

När vi var på kusten förra veckan så var endel päron fördiga så vi plockade en del. Så frågar vad, vad ska vi göra med dom. Visst var dom goda att ära men vi kommer inte att hinna äta upp dom innan dom blir dåliga.

Så vi kom på att man skanske skulle göra päronchutney. Continue reading

Gotlan 2017 – Måndag – Visby

Idag så hade vi inget att göra direkt, så planen var att åka in till Visby och titta lite. Dels så ville vi titta lite på alla fina små gränder och sen ville Andrew och Sandy titta lite i affärerna.

Så efter en lugn förmiddag åkte vi in till Visby. Vi startade med att åka ned till ringmuren vid Österberg och ned mot norrport. En liten avstickare längs med kusten norrut han vi med också. Sen struntade vi i föbudsskyltarna Och åkte in till parkeringen ovanför domkyrkan, så att Andrew och Sandy kunde fotografera lite.
Continue reading

Gotland 2017 – Fredag – Södra Gotland

Vi funderade vad vi skulle göra på frdagen och det som fanns på listan som alla verkade gilla var att åka till södra Gotland. Vi hade först tänkt att åka in till Visby och gå i affärer och titta på stan, men eftersom det var studenavslutning så ädrade vi oss. Planen blev nu att åka kustvägen ned från Visby till Hoburgsgubben. Och sen ta en svämg förbi Hemse och se till Eva’s mamma och pappas grav.

Continue reading

Gotland 2017 – Torsdag – Fårö

Då ver det första hela dagen på ön. Vi ska besöka ett antal olika saker och först på listan är att åka till Fårö. Antagligen lunch på Sylvies döttrar och se dom olika raukarna som finns där.

Så efter en lugn start på dagen satte vi av mot Fårö. Framme vid färjan fick vi väl vänta 15 minuter och det märks att det än så länge är ganska lugnt ön och inte allt för mycket turister ännu.

Continue reading

Semester 2017 – Onsdag – Till Gotland

Då var det dags att åka till Gotland denna gången. Vi tog bara kaffe hemma innan vi packar det sista och åker.

Första stoppet är Prem och inhandling av några mackor, så att vi får lite i oss innan färjan kommer. Den ska gå kl 11:25, men vi är tidigt på plats så vi blir 3 bilen i kön. Efter att ha checkat in är det ytterligare väntetid innan vi kommer iväg.

Continue reading

Stromboli

I veckan hittade eva en receptsamling om olika smarriga pizza recept. Ett av dom som vi tyckte såg intressant ut var Stromboli, eller Pizza roll-up.

Jag kunde ju inte låta bli att försöka hitta lite om vad Stromboli var för nåt och var det kommer ifrån.

Continue reading