Julen slut

Jaha då har man tagot bort dom sista spåren av julen. Jag älskar adventsljustakarna i fönstren men kan inte gärna ha dom kvar. Hittade en lite lampa att ersätat den i vardagsrummet med och i köket på det bli dom vanliga lamporna bara. Vi går ju mot ljusare tider och så på sigt blir det väl bra.

Annars är allt väl och man jobbar som vanlig. Halsen är nästan helt bra – bara lite hes kvar så det går åt rätt håll.

Telefonsäljare med sen julklapp

I bland så kommer konstiga personer med roliga besked. I dag när jag precis kommit hem från jobbet, så ringde en telefonförsäljare från com hem. Dom ville sälja Canal plus paketen. Du får så många bra kanaler med filmer etc…

Jag försökte tala om att jag tittar inte på så mycket film och om det är några filmer som jag gillar är det SciFi. Och då släppte hand bomben eller julklappen. ComHem har ju tagit in TV4 SciFi kanalen.

Hurra.

Äntligen så har tv4 science fiction kommit till comhem. Hurra.

Så efter att ha avslutat samtalet med honom och sagt att jag inte var intereserad var det dags att göra en kanal scanning på kabeltv boxen. Och gissa – jag hittade både tv4 scifi och BBS Knowledge, så detta är jätteroligt.

Så just nu tittar jag på StarTrek Voyager och sen efter 8:a kommer StarTrek Enterprice. Det kommer att bli mycket SciFi dom närmaste dagarna.

Och sen finns ju BBC knowledge kanalen också. En glad tv framtid altså.

Så i bland kan ju oönskade telefonsamtal ge en bra överaksning också.

Annars har jag varit och jobbat idag. Fortfarande ganska förkyld och hostig men mindre än förut så det går åt rätt håll. Så vi får hoppas att allt fungerar och att denna otäcka förkylning går över.

Hosta och “The Lost Symbol”

Nu har jag varit hemma i 2 dagar och ska vara hemma i dag också. Det känns bättre men man hostar fortfarande lite. Men nu får det räcka och i morgon är planen att vara tillbaka och jobba. Jag har ju jobb som jag kan göra hemifrån så man är inte helt utan jobb i alla fall.

Men mer tid för annat har det ju varit, och före jul så skaffade jag Dan Browns nya bok “The Lost Symbol”. Jag har inte haft tid att lyssna på den men i Söndags så startade jag. Och i går kväll var jag klar. Den var nästan så bra att man inte kunde lägga ifrån sig den.

Jag har läst alla Dan Browns böcker och tyckte i början att dom var helt suveräna. Men efter några av dom så tyckte jag att man såg lite samma mönster i böckerna.

Han hade en förmåga att skriva lite i samma spår. Det som mest var irriterande var att han ofta hade en person som man först trodde var en av dom goda personerna som sen blev “the mastermind” bakom det hela. Och detta förekom i flera böcker – I änglar och demoner var det en av prästerna, i Da Vinci Koden var det den gamle mannen och så var det i flera.

Detta gjorde att jag förväntade mej samma twist i denna bok, men jag måste säga att jag är positivt överraskad och detta inte kom fram i denna. Så boken var mycket njutbar och jag kan stark rekommendera den till alla som gillar mysterier, deckare eller symbolik eller bara bra fiktion.

Som vanligt har Dan tagit ett antal riktiga saker och blandat in detta i storien och det fungerar underbart och jag kunde inte låta bli och surfa lite på nätet och titta på platser och bilder som dom pratar om i boken och en hel del av detta finns givetvis i verkligheten. Det är ju en del i hans författarskap.

Så om ni inte läst boken – gör det – men en varning – ni kanske inte kan lägga ifrån er boken.

Hosta och pannbiff

I dag har jag massor med hosta, näsan rinner och jag känner mej kass – ush ved jobbigt.

Har i alla fall lagat panbiff så nu har jag matlåda varje kväll tills på onsdag 🙂

Nu ska jag snar stupa i säng och hosta vidare.

Penguins dont need navigators!

Yesturday is was out and moved my car as we have date parking and one are not alowed to have the car parked outside.

I also had to do some small shopping, so I went to the shoppingmall and bought what I was missing.

On my way out I thought about getting a gps navigator for the car. I want one for 1 reason – warnings for speed cameras.

So i have a few requirements:

  • Speed camera warning
  • Updating of speed cameras
  • Road hinderence and congestion update (I dont remember the name for it) by radio
  • and should work with linux.

And most points where not a big issue except the last one. None of the ones they had in the store works with linux.

And tomtom is the most interesting of them. The machine itself is running a linux system, and they have even released the os or atleast the kernel as open source, but to run the updating proram on linux – no way.

So for now its no luck for me to get one. I have to look more. 🙁

Pingviner behöver ingen navigator!

I går var jag ute och flyttade på bilen (det är städdag/plogdag hos oss på tisdagar) och jag hade bilen parkerad lite bort där dom har städ/plogdag på onsdagar, så jag var tvungen att ge mej ut i kylan.

Jag hade också tänkt mej lite grillad kyckling till kvällen men den jag köpte hade datumen gått ut på så den fick jag slänga. Jag är ganska liberal med att tolka sista förbrukningsdatum utom när det gäller kyckling. Den kan man ju bli så dålig av. Så det blev en liten tripp till affären. Handlade lite grillat och på vägen ut tänkte jag att jag går förbi och kolla vilka navigatorer dom har på OnOff.

Jag vill ha en navigator av 1 anledning och det är att få varningar om fartkameror. Så givetvis ska den uppdatera detta, så mina önskemål är:

  • Varning för fartkameror
  • Uppdatering av fartkameror
  • Gärna uppdatering via radio om hinder
  • Och skall fungera med linux

Och det flesta sakerna var inga problem utom detta lilla att jag vill köra linux. Ingen av navigatorerna fungerar med Linux.

Tomtom är extra interesant för maskinen i sig själv kör ett linuxsystem, dom har till och med publicera tos’et eller kerneln som open source, men att köra uppdaterings programmen på linux – inte.

Så för nu är det inte möjligt för mej att skaffa en verkar det som. Jag får väl leta mera. 🙁