Jans och Evas hemgjorda senap

Jag har gjort senap själv tidigare, men att vara ensam över jul har inte direkt gett mycket bak och matönskan att göra eget. Men i år med Eva hos mej så känns det roligt igen att göra en del julmat.

Så jag letade lite på nätet efter recept, men hittade ett som verkade interesant, kombinerade detta med lite andra recept och lite modifierade, så här blev det.

Jag tycker att smaken blev mycket god. Muscovadosockret ger en djup mak och den är ganska stark.

Continue reading

Lasagna Bolognese

Min kollega majsan pratade om att hon hade gjort lasagna under veckan och det lät så gott så jag pratade med Eva och hon tyckte det lät gott med en lasagne under helgen också.

Jag googlade lite för att hitta nåt riktigt gott recept och efter en del letande hittade jag ett som lät ganska gott. Mycket Italienskt (även om wikipedia påstår att namnet i alla fall kommer från grekiskan)

Continue reading

Julmarknad på skansen

Igår var det dags för julmarknad på skansen. Eva har ju träffat alla mina ungar och jag har träffat Evas döttrar och respektive, men vi har inte haft möjlighet att träffas alla än. Så för nån månad sen föreslog jag att vi skulle ta en dag på julmarknaden på skansen allihop. Och Eva gillade iden också. Så vi startade och planera. Jag kollade på skansens hemsida och dom startade med julmarknaden förra helgen, men efftersom Eva jobbade då föreslog vi denna helgen.

Och alla verkade gilla iden. Lotti och Sören skulle komma upp från tumba, med sina 2 döttrar. Gudrun och Stig skulle komma med också (Sörens mamma och pappa). Zarah, Robert och Hampus skulle ta bilen ned från Tärnsjö och hämta upp Ylva och Irmelie på vägen. Jessice och David fick ta tåget ned eftersom det inte fans mer plats i bilen. Linn och Johan skulle ta bilen upp från Gnesta.

Continue reading