Italien 2019 – Tisdag 10/9

Dag var det dags för en liten tripp på fm. Planen var att vi skulle göra en utflykt, äta en enkel lunch och sen ta en fin middag gemensamt på kvällen.

Inger ville visa Iseo sjön som inte ligger så långt bort, så vi tog bilen dit. Detta är en ganska rejäl sjö, 1777 km2, så inte liten precis. Mitt i sjön så finns det en stor ö, Montisola, som vi tänkte at båten ut till.

Continue reading

Italien 2019 – Måndag 9/9

Då var det måndag. Dagen startade med en lugn och härlig frukost nere i matsalen. Vi kunde sova ut och ta det lugnt.

Planerna för dagen var att ha en gemensam lunch och sen vinprovning. Well egentligen så skulle vi ha vinprovning/vintur kl 11, men hon som driver stället frågade om det gick bra att vi tog den kl 15 istället och det sa vi alla att det var helt ok.

Continue reading

Italien 2019 – Söndag 8/9

Söndag – Idag var det sista delen på nedresan. Vi skulle från Liechtenstein till Al Rocol i franciacorta i Italien. Denna sista del var kort – bara 3,5 timmar med bilen (350 km ca).

Men den skulle ju ta oss över alperna och ned i Italien. Resan skulle gå över San Bernadiopasset. Det högsta i Alperna (2066 möh) , men givetvis så åker man inte så högt – det finns numera en tunnel på 1,639 möh som man åker igenom. Denna tunneln är 6,6 km lång.

Så vi startade morgonen med frukost på hotellet. Som jag sa redan igår så var vädret inte med oss så att frukost i matsalen med alperna i bakgrunden var det inte. Men frukosten var god och vi kunde ta med oss kaffe i temos-muggarna, så vi hade kaffe en lång väg.

Efter det var det dags att ge sig ut på vägarna igen. Förs över rhen-floden och tillbaka in i Schweiz igen. Och upp igenom alperna bar det av.

Det var ju inte bara San Bernadino tunneln utan ganska många tunnlar hela vägen. Tror vi räknade till över 10 innan vi var uppe på högsta punkten.

Vägen upp från Schweiz sidan är inet så jättebrant utan man stiger långsamt upp i ca 1,5 timmar innan man kommer upp.

När vi väl var uppe så möttes vi av snöfall och bara 2 grader varmt. Där satt man i shorts och tea-skirt och utanför snöade det. Det snöade faktiskt ganska mycket innan det var nedför igen.

Vädret klarnade upp väldigt fort när man kom ned i dalarna på Italienska sidan. Och det bar nedför fort. Det blir en härlig uppförsbacke på vägen hem.

Sen kom vi till italienska gränsen vid Chiasso. Det var lite kö, men som vanligt nu i europa vad det ingen gränskontroll. Det vara bara att åka igenom.

Och nu är vi i Italien.

En av de första sakerna som händer är ju att vi kommer till en motorvägstull station. Här i Italien för man betala för att köra på dom stora motorvägarna.

Motorvägstull är inte så farlig. Jag tror att vi betalade ca 120 kr alt som allt för vägen från italienska gränsen, förbi Milano och ut till vår slutdestination, Cantina Al Rocol, Franciacorta.

Med GPS’en är det ju inga problem att hitta fram, utom sista svängen, in från vägen. GPS’en pekade lite längre fram. Så det blev en lite tur upp till nästa rondell och sen in på Vingården/Hotellet.

Väl framme var det att hälsa på alla som redan hade kommit. Linn och Johan och barnen hade ju tillbringat natten i Bergamo, efter en sen flygning och 2 timmar i kö för att få ut hyrbilen. Så barnen var jättetrötta.

Inger och Clas hade kommit flera dagar tidigare med sin husbil så dom var resan här också.

Vi fick en god lunch. Och sen åkte vi ned och handlade lite i lokala affären. vi har ju ett fint rum, med både kyl och en liten platta. Ingen kaffebryggare, så det fick bli Nescafe, men det fungerar också. Vi handlade också lite enkel mad, ett par baguetter, lite skivad ost och lite skinka i olika valörer så vi hade till kvällen. Ingen kände direkt för att gå ut och äta efter resan och barna slocknade fort också.

Italien 2019 – fredag 5/9

Ja då var det dags för semester. Årets utlandsresa blir ned till Italien. Vi tar bilen ned och Linn, Johan och barnen flyger ned.

Vi startar tidigt på fredags morgonen med att åka och hämta lite extra packning i Tullinge. Vi har ju ingen stor packning och det finns gott om plats i bilen, så varför inte ta med lite åt Linn & Johan. Så slipper dom konka på det på flyget.

Continue reading