Städdag

Ja dår var det helg igen. Veckan har varit full med jobb. Har hunnit en hel del så jag är väl ganska nöjd med veckans jobb.

Idag var det städdag. Plocka undan och fixa till lite och sen fram med dammsugaren och jaga runt i lägenheten efter allt damm. Jobbigt men skönt när dte blir gjort.

I kväll kommer första delen i efterföljaden till dune så det blir att bänka sig framför tv’n. Nu kolliderar det ju med melodifestivalen så man får väl sappa fram och tillbaka.

And even more winter

Yes – we have more snow. The balcony now looks like this

I talked to a friend of move on the west coast this morning and he was snowed in. They had show drifts (is that the right word) that was up to 2 meters high.

And vägverket – the goverment organisation that is maintaning the roads in sweden has stopped and will nto plow the smaller roads as they dont have the time for now.

Winter, Winter & more Winter

Well Sweden has usually a winter. As almost every places the winters has grown warmer and warmer over the years, and we have not that much snow.

But not this year. This is what I see when I look out over my balcony today:

It is my 2 balcony chairs that you might see under all that snow. And its comming more and more.

Yesterday we had another 10 cm and today they are promising up to 30 cm or more snow and i think at least 15 has already come down.

And its cold – its snowing and its -9 degrees celsius out there.

Burr.

Well I’m happy working indoors. And that’s a nice thing to do now, as the snow piles up.

There has been quite a disturbance of traffic and so on here in Sweden over the last weeks, with the rail roads freezing, and it even was a derailing from freezing ice a number of days back, and stopped all trains between Stockholm and Uppsala. And the traffic in Stockholm is really taking a beating.

I usually like winter and think its nice with snow and the nice positive things when its nice and bright outside, but this is defenetly enogth now. Time to think of moving to some warmer place over the winter?

Minisemlans dag

I går var det fettisdagen, eller samlans dag. Och alla åt väl semlor?

Själv så ar jag inne på IIS och jobbade och där bjöds det på semlor – minisemlor.

De ar en liten semla, själva bullen var som ni ser på bilden, inte störr n ca 2 cm och sen var det marsipan och grädde ovanpå.

Grädden och marsipanen var lika stora som själva bullen.

Tydligen är detta nåt nytt för i år och jag gillade den.

Eftersom jag inte ska äta så mycket socker var detta en ganska gra variant. Lite mindre men med samma smak som en stor så det var en hanska roligt upplevelse.

Annars var det en ganska vanlig dag. Jobbar som vanlig, Full fart. Och snö, snö snö. Man kan ju undra hur det går med vintern. Här i stockholm ska man i alla fall inte klaga på vintern. Den har kommit med besked, och dag efter annan vaknar man och tittar ut och det kommer lite snö.

Dom senaste dagarna har det inte kommit så mycket, men lite verkar det komma ned alla dagar.

Jag har blivit spotified

Jaja det har drabbat även mej. Denna nya fluga eller nya sätt att lyssna på musik.

Jag har varit lite traditionell och tyckt att jag klarar mej bra med mina CD skivor, inscannade till amaroc och nedladdade till min ipod, eller uppspelta på min squeesbox. Men i tisdags så fick jag en invite till spotify av en god vän och tänkte att jag får väl kort kolla också.

Continue reading

helg med kycklinggryta

Nu är nästa helg över. Jag har ägnat helgen åt att plocka hemma. Städa, diska och annat sånt som måste göras.

Tack och loiv verkar det som om förkylningen nu äntlign är på väg att släppa och man börjar känna dofter igen. Så det känns skönt. Och knät som jag stäckte lite är nu nästan bra och nu linkar jag inte lika mycket som tidigare när man går, så det är också skönt.

Vi har nu planerat sportlovet också. Jag har pratat med Björn och det är klart att vi kan låna stugan. Det enda problemet var att det skall vara slutbeskitning på stammbytet här i huset och dom flyttade det till 10:e Mars, så jag får fixa det först och sen är det av upp til fjällen. Alla ska med upp så det blir ett fullt hus. Men det är ju trevligt.

Continue reading

Måndagsmorgon

Efter att ha jobbat häcken av mej i flera månader så är det nu mer likt normal jobb igen. Sitter hemma och jobbar igen till sor del och inte ute och jobba varje dag. Skönt.

Förkylningen släpper långsamt. Så det går väl åt rätt håll sakta men säker. Knät som jag sträckte förra veckan blir också bättre och bättre men det går långsamt det också.

Såmna får väl säga att veckan startar bra.