Jaha slut på en period

I går var det sista dagen på en period. Sista delen av Stargate Atlantis sändes på TV6. Och det var som sagt sista avsnittet på säsong 5 och det ska tydligen inte bli mer nu. Det enda man kan se fram emot är en 2 timmars tvfilm som tydligen ska komma.

Jag har tittat på dom 2 avslutande filmerna till Stargate SG1. Dels så kom det ju ut en som hette “Ark of Truth” som är avslutningen av Ori storyn som lämnades lite i luften när den avslutades. Och sen kom även en till som hette “Continium”. NU är det tydligen 2 filmer kvar som dom gör så man kan väl hoppas att samma sak händer med atlantis och vi får se en del olika filmer också.

Continue reading

Irritation på melodifestivalen

Nej det är inte att fel låt vann. Man kan aldit diskutera detta men så viktigt är det inte. Alla har olika smak och så. Det jag blir irriterad på är röstfisket för att man ska ringa in.

Jag tyckte att det började bli mycket med 4 deltävlingar och sista chansen och den slutliga. Gillade det bättre när det var en uttagstävling med 20 låtar och det var över på en lördag. Men jag kan förså att man sprider ut det och åker runt i landet med detta. Det är publikintäckter och get tittare i 6 veckor istället för bara 1.

Mne låt oss rösta en gång. Jag har inget emot att ringa in en gån och rösta på den låt jag vill ska vinna. Och jag har inget emot att ringa på det dyra nummret och ge 8 kr eller vad det var till radiohjälpen. Men varför ska det dras up tå till 3 omröstningar nästan – helt vansinnigt.

Detta är ju bara röstfiske för att folk ska ringa in och jag skulel vilja veta hur många spm gjorde som jag, dvs ringde det dyra numret för första inrigningen och sen ringde det billga nummert.

Nu ska jag ut i snön och åka och köpa en HDMI kabel. Jag fick en Hemmabio utrustning av Zara i julklapp och den har äntligen kommit. Men det var ingen HDMI kabel med så nu bär det av ut i snön.

Lördag och melodifestivalen del 3

Ja då var det lördag och efter en vansinnig hektisk vecka så är det dags att slappna av.

Man kan ju altid försöka i alla fall.

Igår så firade vi av sonen uppe i Uppsala och all var där utom lillasyster. Gick jättebra och var trevligt. Jag hämtade Ylva och Irmelie på vägen och sen åkte vi ned på stan och träffades på ett fik. Tydligen var en hel del hungriga så vi gick på Kinaresturang och fireade och det var jättetrevligt.

Sen hem med litte iremlie och ylva. Imme var jättetrött och trots att det bara tar typ 5 minuter från stan och hem så var det nästan så att hon somnade.

Den bar det av hem till farsta.

Idag har jag tagit det lungt – slöat och tagit en promenad. Sen lagat lite kycklinggryta och nu är det Melodofestivalen. Vem kommer att vinna?

Låt oss stämma bilindustrin och telia

Ja så är rättgången i full gång mot The Pirat Bay. Både aftonbladet och IDG har idag artiklar om rättegången givetvis, och idag har ju åklagaren backat lite med åtalet vad detta nu ger.

Men jag tycker att rättegången är helt fel från grunden.

Låt oss ta in alla biltillverkare och stäm dom för massmord. Dom tillverkar ju bilar som folk kör ihjäl andra med dagligen – och vi har ju över 400 döda i trafiken varje år så det måste väl klassas som medhjälp till massmord. Minst.

Och sen har vi ju telia. Dom hjälper ju till att möjliggöra hot, hets mot folkgrupp och antagligen förberedelse till en massa olika brott som stöld, hot och utpressning. Så dom måste vi ta inför rätta också. Eller….

Jag tycker att man har blandat ihop sakerna här. Fildelning och kopiering av copyrighted material är en sak. Det är i stor del förbjudet och det är en debatt som vi kan ha. Men att försöka döma en teknik som kan användas för olagligheter är väldigt konstigt.

Så lägg ned denna rättegång och om skivbolagen och andra vill stoppa fildelningen, ge er på fildelarna och inte tekniken. Eller så ta vi alla saker inför rätta som kan vara till hjälp vid brott. Biltillverkare, telefonbolag, vapentillverkare med mera.

körkort och epp

Ja då har man suttit på skolbänken igen. I går em var jag uppe i uppsala med Zarah, Robert och David. Anledningen var att vi skulle genomföra handledarutbildningen. Detta är en ny sak, när ylva och zarah tog sina körkort så behövde vi inte göra någonting sånt. Men det behövs nu. Det var mycket gammal skåpsmat men några bra saker och givetvis var ingen av oss tysta och vi satt ju längs fram så vi fick mpnga av lärarens frågor.

Continue reading

Söndagsbak

DÅ var det söndag igen. Skönt med lite ledigt.

I morse när jag satt och tittade på TV så var det Nigellas express, och det var ganska roligt att se att hon, precis som jag gillar att göra köttfärssås och bara äta såsen utan pasta. Jag e ju lite mer “ordentlig” och kallar min för kötfärsröra, men det är i princip samma sak. Baconbitar, lök, köttfärs, och paprika och en lagom del kryddor etc. Det blir gott och det var vad jag gjorde igår.

Idag så är det mer EPP jobb och fixa det sista, samt att jag ska bara lite bröd igen. Jag älskar att känna doften av nybakt bföd och att få ta några skivor bröd på morgonen som man har bakat själv är mycket gott. Så håll tummarna så att jag lyckats igen med att få till det hela.

Lång vecka, massor med jobb men klar nu

Ja då var det fredag igen. Har inta haft så mycket tid till att jobba – jag inte tid till något alls annat än jobb. I dag är det generalrepitition för övergången till ny afärsmodell innom domänhanteringen i sverige och vi var ju tvugna att få allt klart.

Så det har varit test hela veckan – långa dagar men nu ör allt klart. Jag testkörde själv överföringsrutinen sent i går kväll så idag ska vi testköra detta som första i kedjan. Skönt

Förhoppningsvis så kan man nu ta lite lugnare över helgen. Och framför allt nästa vecka. ATt inte ha nån tid för sig själv är ganska påfrestanden. Jag har inte ens varit inne i mitt älskade eve sen förra lördagen 🙁

Hur som helst – jag bakade nytt bröd i måndags och det blev jättebra så nu ska det köpas lite mer jäst så jag kan bara mer över helgen.

Är du snart utan bredband och telefon

I en artikel i idg idag så skriver man att telia vill banta kopparnäten eftersom det inet är lönsamt. Kommer du att vara utan telefon och bredband snart. I vissa olka andra länder kostar det en förmögenhet att få in telefon och jag har hört att detsamma gäller till viss del i Sverige.

Vi glada 08’or som bor mitt i stan drabbas nog inte men ute på landet kan det bli problem. Tack och lov så har PTS stoppat detta just nu i alla fall.

Vad tycker ni. Ska marknadskrafterna få gälla över allt?

Jag tycker faktiskt att vissa saker ska man kräva att samhället står för och med mer och mer av våra liv och affärer som sker via Internet så är detta och telefonen väl en sak som vi borde ha som en grundläggande rättighet.

Margarindebatt

Satt och läste blogg och så ett interesant inlägg om margarin på THE TEARS OF A CAT’S EYE och jag vet en hel del om detta men det var interesant att se detta mer korekt skrivet.

Jag har ju sedanlänge slutat med att äta margarin och efter detta inlägg så vet jag inte om jag vill heller. Jag har en smörbytta ute bredvid spisen och smöret dör är lagom rumstempererat så det är enkelt att bre på smörgåsen. Och det blir inte dåligt på så kort tid.

PDF filen att läsa om vad margarin egentligen är finns här!

Hur många fortsätter att äta margarin?