Adding nameserver to dhcp

 Today i came a cross a bit of a problem. At one of my customers im doing some testing on a lab system and needed to be patched into the labnetwork.

Its all handled by dhcp so thats ok, but for some strange network reason the dns lookup was very slow. So I needed to and another DHCP server to my /etc/resolv.conf. But this got overwritten as soon as the dhcp client got information again. So how do you fix that?

Continue reading

Nyår i england

I år bar det av till England och min kollega Andrew för att fira nyår där. Jag åkte till flyget i Västerås på tisdag lunch och kom fram i god tid. Planet till England var så gott som helt fullt men jag fix en bra plats långt bar i planet och en liten tjej med sin pappa bredvid mej. Det lönar sig att ha priority bording på Ryan Air även om det kostar några kronor.

Och jag kan använda säkerhetsbältet i planet utan att behöva be om en förlägnare – hurra – så viktnedgången ger definitivt resultat.

Continue reading

Julen 2011

Julen var lugn och skön och julafton och juldagen var jag hemma själv och bara tog det lugnt. Tittade på TV’n och missade givetvis inte Kalle ankas jul. Det är viktigt. Annars så håll jag på en hel del med att titta på BlueRay versionen av Sagan av ringen som jag fick av Andrew i julklapp. Den är gigantisk. För varje del – jag har bara kommit till första ännu – så är bara filmen på 2 BlueRay diskar. Och sen är det 3 DVD’er med extra material. jag älskar ju extramaterial så det var mycket att titta på.

På annandagen bar det av upp till Zarah för jul med barnen.

Continue reading