Rätt Miss Marpel

Idag är det Miss Marpel på TV och det är rätt tant denna gången.

Härligt. Jag vet inte vad hon heter men hon är definitift rätt tant för detta.

Skönt med lite avkoppling mellan all programering.

Telefonidag

Alla andra i sverige firar midsommar idag. Jag har ängnat dagen åt telefoni. I alla fall förmiddagen.

Det hela startade med att min nya telefon kom igår, och när vi var på väg ned till kusten så stannade vi kort i Kumla och hälsade på majsan och hämtade det. Och idag så startade jag att uppgradera min telefon.

Continue reading

Kallopssöndag

Alla som känner  mej vet att jag gillar och göra vanliga gamla husmannsrecept och då och då laga till något gott som jag kommer ihåg från förr. När jag funderade på vad jag skulle ha till middag i fredags när jag skulle ut och handla så bestämmde jag mej för att det skulle bli kallops.

Så jag handlade grytbitar, kryddpeppar, lagerblad och morötter så jag hade allt hemma. Givetvis så missade jag att köpa rödbetor och man kan ju inte ha kappops utan rödbetor så jag fick åka en extra sväng.

Continue reading

StarTrek film

I går em så hade vi en stor OP planerad i EVE – den var till 4:a –  så jag var där och det tog ca 1 timme tillsmitt skepp var ett vrak och jag var poddad. Hum – vet inte om jag ska säga vad jag tycker om vår FC för dagen, men hur som helst. Detta är en del av kriget vi för mot nästan alla andra i EVE just nu. Efter det så tog jag mej samman, bokade biljett och åkte in till hötorget och såg på nya StarTrek fimen.

Jag gillade den jättemycket och man fick en hel del insikt i saker som man känner igen senare i serien och i dom andra filmerna.

Så har ni inte sett den och är måtligt interesrad av StarTrek så kanjag starkt rekomendera den.

External access to smoothwall without a webinterface

Last week i installed a new smoothwall firewall.

The old one we had at the summerhouse blow up last year – last weeks of the authum we where there and I did not have time then to fix it so I just took it home. After checking it now I did found out that the motherboard is probably fried and not the harddrive as I suspected, but I will have to do more investigation into this. I had more small boxes that can be used for this (the one we had in the house in uppsala could be reused) so i installed a new version of smoothwall on it. The old one was a Smoothwall Express 2 and there is a new version 3 out that I wanted to test.

Continue reading

En hög dotter

Vi (ja jag och Ylva) är ju nere på kusten för att klippa gräset och installera ny brandvägg etc här nere på kusten.

Vi åkte ned på Söndagen och det var en lugn och händelselös resa. Stannade på Torp och handlade och sen vidare hit ut. Allt var som det brukade och gräset var inte så vansinnigt högt så det ska nog gå bra att klippa. Vi fixade lite middag och det blev köttfärsröra.

Continue reading

Björns & Chelsins bröllop

I går var det bröllop. Jag var på min goda vän och kollega Björns bröllop men sin söta och trevliga tjej Chelsin. Dom gifte sig i Värmdökyrka och efter det var det bröllopsmottagning i Värmdö bygdegård. Vi hade det jätte trevligt.

Jag åkte hemifrån vid 2 för att vara säker på att jag inte skulle komma försent, och givetvis vad det lite trafik så jag var där i tid. Men hellre det än att vara för sen. Gud vad svenska jag är 🙂

Continue reading

Då har man röstat!

Jag har inte skrivit så mycket om EU valet men jag håller med kära lotsas dottern andie om att man ska göra sin medborgerliga plikt och gå och rösta. Det finn länder där man inte får gå till fria val och sen finns det andra där man är skyldig och gå och rösta. Men här i sverige är vi vana vid att vi får göra som man vill och till och med skita i det. Men för att stödja demokration – GÅ OCH RÖSTA.

Continue reading