I have been chromed

On of the annoying part with Ubuntu has been that the Google Chorme browser not been there, but today i saw that is avaliable for linux as well.

So I downloaded it and it seems dam quick and nice.

I will have to do more investigating and so, but now i have that to to play with.

This article is writen in chrome and so far i have not found any problems.

Taylors and Jones Savory Mustrad Pork

Nästa korv på listan var Savory Mustard.

Denna korv har defenitift mer smak än den förra jag smakade. Man känner inte semapsmaken men det finns en kryddig och rund karaktär som det blir om man har senap i mat utan att ha den för dominant.

Jag vet inte hur man ska översätta Savory. På engelska är ju detta motsats till söt. Så man har söta creps till efterätt men vanliga creps till mat kan man kalla savory. Och jag hittar ingen bra översättning av detta. Ordlistan säger läcker eller kryddig. Och denna var ju definitift kryddig men det känns inte som det är motsatsen till söt.

Hur som helst, denna korv var en ytterligare höjdare från Tauylors and Jones.

Ubuntu One Music Store

The open source is moving over to sell music also. Aparently there is work on getting a music store like itunes for ubuntu on its way. There you will be able to by mp3 files. Not correptes and locked down music files like some of the music on itunes.

parently its in beta test face acording ot ubuntu news.

A god project i think.

Taylors and Jones Pork with Walnuts, Apricots & Stilton korv

Förra veckan var jag och handlade korv igen, givetvis på Taylors and Jones, så nu kommer det att bli korv i flera veckor 🙂

Här kommer första nya korven som jag provade på.

Pork with Walnuts, Apricots & Stilton

Denna korv lät väldigt interesant och jag såg fram emot en ganska kryddig smak. Tyvärr måste jag säga att den inte var så pass kryddig som jag räknade med. Det var inget som helst fel på korven, utan det var väl mer att jag trodde att en korv kryddad med stilton ost skulle vara mer smakrik.

Den har en definitisf nötig karrakär från valnötterna, men som sagt – jag kände inte så mycket från stilton och aprokoserna. Men inget fel utan en god korv i alla fall,

Första Vårlördagen ?

Det har varigt en härlig lördag. Första vårdagen möjligen. Vid runt lunch så hade vi 15 grader varmt så jag har haft balkongdörren öppen för första gången. Härligt.

Annars har det varit en ganska lugn vecka. Som vanligt efter att ha varit på semester är det massor med mail och annat att ta hand om men annars ingen speciellt.

Sportlov 2010

Då har man klarat av detta årets sportlov.

Det hela startade förre onsdagen med dels inspektion av lägenheten. Man har ju byggt om avloppsstammar etc i huset, och nu var det dags för besiktning. Efter det så hade jag telefonstyrelsemöte med registrars.se så man var inte klar att åka från stockholm förän vid 3 tiden.

Continue reading

I got ganked in Empire

It has been an expensive weekend in EVE.

First it started out on saturdays that we needed to transport a tower down to our new place in Fountain. I logged on my alt in our transport Corp. Checkd and good – no wardecs or anything so that should be safe to travle in empire.

Continue reading

Skönt med dålig svenska

När jag kollade min mail idag så fanns fäljande medelande im min spam box:

Den innehöll också en bifogad html fil med namnet “aktivera min konto.htm”

Det är skönt att se att spamarna och fishing atacker på svenska ännu inte är helt korekta. Nu är det ju ingen fara fär jag vet att jag inte har någåt citibank konto och med dålig stavning är det ju ännu säkrare att folk inte klickar och skickar in upgifterna.

Bloglovin out Liferea in

I have been following a number of blogs for a while, and I have been using a blog aggregator/subscription server/service bloglovin.com for quite some time. But after a week of irritation did I switch to Liferea rss reader today. The problem with bloglovin.com was that it had a advertising space at the top. I don’t have that much problem with that as such but they have made it in flash and for some reason it had the wrong display index or whatever it is called so it happened to be on the top of all, and blocking the first 2 top items. And on top of this, this morning the website was down – not for long but just when I wanted to read my blogs 🙁

Continue reading

Lunch med björn

I går var det som vanligt en dags jobb hos IIS och till lunch i går så mötte jag min kollega Björn. Dels för att ha en trevlig lunch och prata jobb och annat och för att få nycklarna till fjällstugan i Vemdalen. Så nu är detta klart.

Han berättade också att någon annan är där uppe just nu så det ska vara varmt och skönt och skottar etc när vi kommer upp. Så detta ska bli skönt. Så snart är det dags för 1 veckas semester 🙂