Släktinghelg

 Den helg som gick så hade vi besök från Gotland. Evas svägerska Anita var här och besökte med hennes dotter Ina. Dom skulle på kryssning på söndagen och hade frågat för ett par veckor sen om det gick bra att sova över.

Givetvis så sa vi ja till det. Jag har ju alltid varit enda barnen så jag har ju inte haft några släktingar som kommit och våldgästat, utan det har bara vart jag och barnen. SÅ det är faktisk lite roligt att vi har bra kontakt med Eva släkt.

Continue reading

Skinka och leverpastej smörgåstårta

 Vi har ju lite problem med att göra mat till alla barn och barnbarn som alla kan äta. Jag har ju blivit laktos intolerant efter min operation och det är Lottie och Elsa också. Sen kan ju Zarah inte äta nåt från havet, så det normala på en smörgåstårta, räkor fungerar inte för oss.

Laktosproblemet är ju inte svårt idag för det mesta som man vill ha idag finns ju i laktos-fria varianter.

Continue reading

Somerset Kyckling

 När vi var i England senaste gången så fick vi en god gryta som heter Somerset Kyckling. Jag ville göra mitt eget recept så jag googlade lite får att se vad det är.

Somerset distriktet i England är ungefär samma som Normandie i Frankrike. Och ett recept på franska ‘al la Normandie’ betyder i regel att man har äpplen och calvados i maten. I England när det gäller Somerset betyder det äpplen och cider.

Continue reading

Ölmässa och födelsdagssmörgåstårta

Förra helgen vad det dags för födelsedagsfirnade för min kära hustru. Vi skulle får besök av alla barn och barnbarn, så det kommer att bli ganska fullt i vår lilla lägenhet.

Men helgen startade av med att Eva fylde år på fredagen, men eftersom det också var Ölmässa och denna dagen var den enda som fungerade för mej, Magnus Hasbo och Johan så hade jag fått ledigt, och var på ölmässa på kvällen istället för att fira Eva. Men jag köpte några rosor på vägen hem innan vi åkte till mässan i alla fall.

Continue reading

Fixing screen saver

Yesterday we had an interesting security workshop at work and we discussed different thing. One thing that came up was the problem of not locking you laptop/pc when leaving you desk.

We do have a policy that turns on the screensave and lock afetr 5 minutes, but there is a glap there. And I have also talked about when I'm using vnc to connect to my laptop from my iPad, I do turn on the lock when leaving the vnc session, but there is a problem with vmware and that it “steals” the lock and lock the virtual machine only, not the desktop.

Continue reading

Bye-bye iSSH, hello prompt

Before i upgraded to ios9 i was using iSSH app for when i needed ssh into a server. I'm not really doing to much work over ssh directly but is mostly using vnc (iTeleport) to get a screen copy and using my normal desktop in meetings and when im out and about.

But the x11vnx server has a small enoying bug. If you get disconnected for some network error there is a chanse that the server will hang in a state where it will not accept new connections.

Continue reading