Semester :D

Då var det dags för semester igen. Denna gång är det 2 veckor på kusten, och det är första semester på kusten där jag är anställd på IIS. Känns lite konstigt. Förut brukade jag ju jobba en hel del från kusten och kolla mail etc dagligen. Jag kommer att kolla mail ganska regelbundet nu också för när jag var tillbaka från Gotland tog det 1 dag att komma ikapp en veckas mail. Inte roligt.

Så nu bär det av ned till kusten.

Continue reading

Slutet på gotlandsveckan

Då var det sista dagarna på Gotland för denna gång. På torsdagen så tog vi det lugnt. Framåt lunch så kom Anette och Krister ut och hälsade på.

Det fanns en Tvättmaskin som skulle installeras och den gamla i stugan skulle in till Pecka i Visby, så Linn och Krister monterade ut den gamla och bar in och installerade den nya i stugan.

Continue reading

Födelsedag på Gotland

Söndagen på Gotland tog vi det ganska lugnt. Vi startade med en lugn och skön förmiddag, med frukost och kaffe i lugn och ro.

På eftermiddagen ville vi ta en lite sväng, så efter det att vi var och handlade lite på ICA i Slite, så tog vi en sväng till Eva’s bror Krister och Anita och hälsade på dom. Dom bjöd på fika och vi pratade en stund. Deras lila katt gillade inte att Svea var med och gick och gömde sig. Se bar det av hem och lite middag med färskpotatis och sill. Eva tog matjessill och ta tog 1 bit löksill. Gillar inte matjessill.

Continue reading

Första resan på gotlandsbåten

Ja då var det dags att åka till Gotland igen. Vi skulle ju ned till Gotland en veckan och visa Andrew och Sandy hela Gotland, men eftersom dom fick sitt hus sålt och flyttade den 6 juni så förstod vi att dom inte han med att komma till Gotland detta år.

Vi får ta det ett annat år. Så detta år blir det bara jag och Eva först. Linn kommer ned efter helgen och mot slutet på veckan kommer Johan ned. Så det blir en hel del besök hos Eva’s släktingar.

Continue reading

Changing location of screenshots

As I’m writing blogs and work on my mac I fairly often take screenshots and includes it into my work (blogs, dokumentation etc). This is easily done by CMF + Shift + 4 (or 3 if you want to take a picture of the whole screen).

By default OSX stores them on the desktop and I hate to have my desktop cluttered by this.

Continue reading