Fläsklägg & rotmos

På tv’n denna veckan så tittade jag och Eva på er Morberks matprogram “Vad blir det för mat” och han gjorde Fläsklägg mer rotmos, och både jag och Eva tyckte att det lät gott.

Personligen så är jag väl mer potatismos än rotmos, men nån gång kan det vara gott. Så denna helg blev det riktig traditionell husmanskost.

Det tar ganska lång tid att göra, men medadels av tiden är ju kokning på spisen, så arbetstiden är bara ca 30 minuter.

Continue reading

Hemlagad Räksoppa

 Jag och Eva bruka oftast ta lite räkor som avslut på arbetsveckan. Dom har fina färka räkor på hemköp nedanför jobbet och det är ganska smidigt att köpa en lite påse och en baugette på hemvägen, och njuta av framför tv’n.

Jag har flera gånger fänkt på att man skulle ta hand om räkskalen och och inte bara slänga dom, och göra en räksoppa och idag gjorde jag det.

Continue reading

Hemgjord pizza

se.png Ja barnen ville ju ha pizza så här kommer receptet på min pizzasås och pizzadegen.

Vi gjorde pizzan på en pizzasten. Den fanns för 269 kr på Claes Olsson, och fungerade bra. Vad som är roligt är att alla kan göra sina egna pizzor, så det är verkligen familjemiddag.

Pizzasalladen har jag ju redan lagt upp receptet på här.

Continue reading

Pizzasallad

För några veckor sedan skulle vi vara barnvakt till Alida och Elsa och vi undrade vad dom ville ha till mat.

Dom sa att dom vill he min hemgjorda pizza för det var den godaste dom ätit. Jag är inte helt säker på att det var pizzan som var det godast utan mer att dom fick vara med och gjöra pizzan själva, men det var riligt i alla fall så pizza blir det.

Jag har inte gjort egen pizzasallad så jag tänkte att det kan man väl leta upp recept på.

Continue reading