Helg med blinda finkar

Nej jag ar inte drabbats av akut fögelsjuka eller behov att ta hand om skadade fåglar. Och nej inget annat mer eller mindre sjukt med fåglar heller. Detta är ett recept på en speciell köttrullad från Holland som jag ska försöka laga senare idag.

Jag såg resemptet på “The Hairy Bikers Cookbok” på bbc lifstyle och tänkte att det låter gott.

I princip är det en köttrullad med både ryggbiff och skinka som man rullar runt en kryddad fläskköttfärs i, bryner och sen kokar i öl. Gissa om det kommer att lukta gott i lägenheten senare.

Continue reading

EPP upp över öronen

Hej alla!

Ja man har inte skrivit så mycket här men det beror på att man varit nergrävd i EPP träsket. IIS ska byta affärsmodell och komunikationsprotokoll till den 9/3 och det är massor att göra.

Dels så måste vi ta fram nya avtal med alla våra kunder och se till att det blir påskrivet och inskickat. Och jag hatar att jobba med “advokat” saker. Långa juridiska formuleringar och jag som inte ens kan stava rätt i ett vanligt mail. 🙂

Tur att man har majsan som kan rätta till de värtsa felen.

Continue reading

Söndag och PubQuizz

Igår var det söndag och vi hade en slö och härlig dag med inte speciellt mycket att göra. Hos Andrew har man ju ingen tv att titta på (även om det numer finns en i lägenheten som han hyr ut), så det enda man kan göra en ledig dag är att läsa eller i mitt fall lyssna på ljudböcker.

Andrew hade en del att göra med att förbereda sig och frågorna för Pub quizzen på kvällen men annars så var det lugnt.

Continue reading

Testdag i england

Ja sent om sider i går kväll kom ju mailet med instruktioner om hur man tar registrars provet så idag blir det test. Förutom en hel del jobb med servrar och annat så låste jag in mej efter lunch och tog provet. Det var inte så komplicerat. Man är som vanligt tvungen att läsa igenom en del frågor riktigt noggrant så att det inte blev fel men jag hoppas att det gick bra. Nu kvarstår bara att fixa till avtal och börja skicka ut till alla kunderna så vi kan bekräfta detta och får det klart.

Continue reading

Kall dag i england

Som jag skrev tidigare så var det tid att åka till england och jobba lite hos min kolega Andrew. Ylva och Roger åkte med eftersom dom inte har vart med till Andrew tidigare.

Så vi åkte från Stockholm Väst. Dvs Värsterås. Sent på kvällen. Vi kom fram i tid men som vanligt så tar det tid att komma igenom passkontrollen och att få våra väskor, så klockan var runt 12 när vi var framm hos Andrew. Enegels tid. OCh sen tig det ju tid att prata, slappna av och komma isäng. Så man var under täcket runt 2 eller så. Och sen gick vi upp kl 8. Huvudverk och sovit för lite. Men dagen gick.

Continue reading

Tillbaka på skolbänken

Jaga då har man varit tillbaka i skolbänken. IIS byter ju affärsmodell den 9 mars och detta innebär att vi ska certifiera oss för att få vara registrarer efter detta. Teknikbiten är ju inga problem och jag har jobbat med IIS att testköra deras nya EPP system så det var helt ok.

Men sen ska man u ta ett kunskapsprov också. Och jag tyckte att det var lika bra att läsa upp inför det. Så jag har så att säga suttit på skolbänken. För första gången på många år. Och det känns ovant. Men nu ska jag ha studerat detta, nu väntar man bara på att få uppgifterna från NIC.SE om hur mn tar provet.

Idag är sista dagen i stockholm och sverige för en vecka också. I kväll bär det av till Andrew i England med Ylva och Roger. För en vecka. Det ska bli roligt.

New kernel & EVE on Wine 1.1.12

So new kernel out. With all the problem that can give. I have refrained from installing it during the week as I did not want to much interruption during normal workdays. But now on a Sunday I feel i can afford the time to do it.

So first of all i start installing the updates and the kernel. I’m a bit chicken and not going to install wine yet.

The upgrade works as it should. Still no built in support for the network cards so I have to compile and install that module again. Not a big deal.

And then i have to install/configure vmware modules also. Still not a big problem. And now all things is working as it should. Sort of.

Continue reading

Uppgraderings söndag

I dag är det uppgradering igen. Ny version av kernelen till min laptop med alla problem som detta kan bli och sen ny version av wine. Så idag kommer jag att åka in och ut och uppdatera.

Annars njuter jag av min nya tv. När men nu har en ny så ser men hur vansinnigt dålig den gamla var. Jag kan nu ser filmer och njuta även av lite mörkare partier.

Så igår såg jag om den nya mumie filemn som jag i och för sig redan hadde titta på men denna gån så såg jag allt. Mycket njutbart.

Getting CD’s to mpg

OK, so I’m running an Ubuntu system, well actually its a Kbuntu system but that’s fairly close. Yesterday I decided to rip some CD’s to my music library and add them to my ipod.

And had quite a bit of a hard time getting this going.

The fist try was to just use amarok program and play the CD. No problem. Then i went around the menus to see if one could import the files directly there but no sucess. There seems not to be any way to do it directly in amarok.

Continue reading

En vit måndag

När man vaknade och tittade ut idag så var det vitt över allt. Kallt som bara den. Det var -10 grader – burr, men dimma och fukt hadde lagt sig överallt och det ser nästan ut som det hadde snöat. Så det är vitt och vinterfint. Men det kan vara skönt och vara inte och slippa ut direkt på morgonne i alla fall.

Jag ska försöka ta en promenad vid lunch och det är tur att jag fick en mössa från david – den kommer att behövas idag.