Englandsbesök och födelsedag

I måndags var det dags för födelsedag. Och ganska jämnt. Ja jag fyllde 50.

Förra veckan – ja till och med förrförra fredagen kom Andrew och Jimmy över, och sen på måndagen åkte dom upp till Norge för att semestra lite där. Dom kom tillbaka på fredagen. Då kom Majsan ned också, så jag var inen och hämtade henne på stationen i Uddevalla. Efter det åkte vi och hanldade mat för helgen och även en sväng till Systembolaget.

Väl hemma gen så dök som sagt Andrew och Jimmy upp. Björn och Chelsin var påväg ned från Stockholm och dök upp senare på kvällen. Vi gjorde tackos eller torillas till middag och hade en ganska lugn och skön kväll.

På lördagen åkte vi ut och såg på omgivningarna. Björn och Chelsin hade ju inte varit här så vi åkte del ut till Smögen och gick lite på bryggan. Chelsin ville köpa räkor och Andrew ville gå ite på bryggan. Det blåste ganska mycket så vi gick tillbaka och satte oss i bilen och så småningom komm Majsan, Jimmy och Andrew också. Vi körde sen ut till Lotsutkiken och tittade lite på den men det var nästan omöjligt att så upp där så mycket blåste det. Vidare ut till Lysekil och visade upp detta och sen hem via affären.

Väl hemma gjorde vi räkmackor till lunch. Mycket smarrigt.

Efter en ganska lugn eftermiddag gillade vi, men det var så blåsigt att vi satt inne och åt. Avslutade hela dagen med en trevlig kväll med mycket snack.

På söndagmorgon åkte Björn och Chelsin tillbaka till Stockholm ganska tidigt. Vi tog det ganska lugnt och hade en sen frukost. Sen körde jag in Majsan till Uddevalla för hennes tåg tillbaka till Kumla. Andrew, jag och Jimmy fortsatte ut till Fiskebäckskil och några av dom andra små samhällena på kusten och gick och fotade lite. Hem och gjorde middag på resterna av tackosmiddagen från i fredags.

Måndagen åkte vi på en lite utflykt och såg lite av omgivningarna bortanför Brastad, och sen avslutade vi dagen med att Andrew och Jimmy bjöd mej på Kinarestaurangen i Lysekil för att det var min födelsedag.

I tisdags tog vi ytterligare en runda med bilen och var bland annat ute och Semstad och tittade även på det konferenshotellet som ligger nästan längs in i Gullmarsfjorden. Till middag blev det resterna efter grillningen på lördagen.

I går på onsdagen hade jag en massa telefonmöte etc, så Andrew och Jimmy åkte ut till Nordens ark själva medan jag jobbade. Som avslutning på dagen gick vi på restaurang i Lysekil och åt en jättegod middag.

Another low water mark

Today when checking my email I did have some time to clean-out my spam-box. I do like to see what spam I get sometime, and today was the usual assortments of winnings (oh i wish i could get this 1.5 M USD that I won and the 1 million GBP that I have waiting for me at the UK bank). But I understand scams and I do understand that some people fails for it and that they don’t need tat many people that falls for it to make it worth while. And its sad but that’s humans for you.

Continue reading

Regn och rusk, GuitarHero på Theremin

Här nere har det vart lite regnigt några dagar, men inte mer än att jag har lyckats tvätta allt som jag initialt såg. Sen när jag städade i källaren hittade jag en hel back med mer otvättade lakan men det får bli senare.

Idag kommer en del av mina gäster till helgen så nu blir det nog full fart.

Sen såg jag en intressant sak på dagens rss lista – hur man spelar GuitarHero på en Theremin. Det fins helt klart folk med för mycket tid.

Tvättdag

I dag var det en massa jobb med huset. Jag satte igång tvättmaskinen och körde en massa olika lakarna och örngott påslakan. Sen var det till att spraya ogräsmedel på uteplaten mellan huset och bastun för att se om man får bort en del av alla ogräs där.

Sen så satte jag upp nya torklinor för som gamla hade åkt med i installationen av nya värmesystemet, så nu hänger tvätten och torkar.

Dags att flytta till spanien?

I dagens RSS flöde läste jag om att man har tydligen haft en bittorrent rättegång som har pågått sen 2005.

Men domarna i Spanien är tydligen lite mer, ska vi säga liberala, och sitter inte lika mycket i knä på copyright lobbyn som i Sverige. DOm har lagt ned rättegången och liknar filesharing med att man lånar böcker av varandra.

Continue reading

Englandsbesök

I fredags kom Andrew och Jimmy hit. Dom hade åkt från England med Esbjerg till Harwich färjan på torsdagskvällen, från England till Danmark, och sen körde dom från västkusten på Danmark upp till Fredrikshamn och tog färjan till Göteborg. Dom körde lite fel så Andrew fick köra ganska fort genom Danmark för att komma i tid till färjan men dom lyckades med 5 minuter till godo. Continue reading