Non window tablet tax?

Apparently there are some work going on in France to put up taxes on tablet PC. Well this might not be that strange, as we have seen taxes on blank CD’s and on cassette tapes. But now the politisians are going over the deep end I think. The will exclude tablet PC’s that runs Windows. Because then its obviously a computer.

Continue reading

Julhelg över

Ja då har det varit jul och man är tillbaka i vardagen, lite granna i alla fall. Det var en trevlig jul och man fick träffa sina bra och barnbarn och ha roligt.

Julafton

Efter att jag hade jobbat in i det sista så var det julafton. Dagen startade med att klockan ringde kl 7 redan. Pust. Jag skulle ju upp och hälsa på Malin och CH och fira jul där tillsammans med Zarah och Robert och Roberts del av familjen, och eftersom vädret var som det var, tyckte jag att det var lika bra att gå upp tidigt och göra sig klar så man kunde åka tidigt.

Sagt och gjort. Jag var påväg redan straxt efter 10 (Vi hade sagt 12). Och som vanligt när man är ute i tid så var det ingen trafik. Välplogade vägar så det gick snabbt upp till Uppsala. Framme i god tid. Men det gjorde ju inget.

När jag kom var Malin och Zarah i full gång i köket och lagade till den sista maten till julbordet. Sen blev det julbord, med kalle anka i bakgrunden spelandes på TV. Efter maten så somnade nästan alla framför slutet av kalle och hans vänner men efter det var det dags för julklappsöppningen. Jag fick flera av mina klappar från önskelistan och var jätte nöjd och jag tror att alla hade en mycket bra dag.

Se åkte vi hem till Zarah och Robert och tog det lugnt för kvällen.

Juldagen

På juldagen vaknade jag upp av mej själv runt 9 och låg och halvslumrade lite till jag hörde Zarah och Hampus gå upp. Ned och fp på kaffet. Mums. Tur att det finns så man kan vakna på morgonen. Frukost i lugn och ro med Hampus och Zarah och jag pusslande i köket på morgonen.

Efter lunch så kom alla andra och vi lagade till det sista till julbordet och sen var det stort julbord med alla barnen. Vi njöt och skrattade och hade det bra på alla sätt. Efter maten var det dags för julklappsutdelning igen. Detta var ju mest för Irmelie, men alla hade det roligt och trevligt.

Sen bar det av hem. Jag hade med mej Roger, Ylva, Irmelie och David hem eftersom jag skulle åka förbi Uppsala på vägen hem. Var hemma i någorlunda tid och kunde sova i min egen säng.

Annandag jul

Slappa, Slöa, och spela lite spel blev en bra avslutning på julhelgen.