Nu är det jul

Det är lite svårt att får julstämming med plusgrader ute, solen skiner och ingen snö. Trots detta så är det ju snart jul. Nu är i alla fall alla julklapparna avklarade. Och igår så gjorde vi också stora julhandlingen. Jag var uppe och hälsade på Zarah i går och vi gjorde den stora handlingen. Det är lite sjukt vad folk stressar och är ohövliga i affärerna. Tänker aldrig på var man ställer vagnen, blockerar hela gången och kör på folk. Jul ska ju vara roligt och trevligt men det verkar som om folk blir lite galna i affärerna.

Men jag har ätit julskinka och vörtbröd nu så man får väl säga att julen nu definitivt här i alla fall.

Hur som helst så är det gjort i alla fall. Och sen åkte vi hem, och packade ur allt och sen satte vi igång Boxer boxen och fixat igång alla kanaler efter att ha letat lite bland alla sladdar. Så nu är Kalle definitivt fixad.

Sen var det till att åka hem igen.

Continue reading

Kalleproblem löst för helgen

Ja dottern har ju fått nytt hus och vi kommer att vara hos henne och fira jul. Men det var ett problem. Dom får internet och digitaltv den 8:e januari, så det betyder att vi inte skulle ha haft kalle på julafton. Mycket annat kan man vara utan med detta vore ju kris.

Men vi har ju 2 boxar med Boxer som vi normalt har till sommarstugan, så igår letade jag efter detta. Vi viste att vi tog hem dom från sommarstugan men inte var dom blev av, men efter en del letande så hittade jag dom.

Så nu är kalle till jul säkrad :).

Annars är det full fart med jobb till både nya servrar till filipinerna och EPP.

Still no luck with palmsync

I am still fighting with my palm and syncing. The visor module is still not working and I needed to get my memos over or synced. I am using a palm program to keep track om my car mileage and I need to get that over.

I’m using the Trip Deux program and have been using it for many years now. Some time ago i found out that the easiest way to get this to work under Linux is to export the month driving entries to a csv file in the memopad and get that into excel / well open office. But now I have a problem as my sync is not fully working.

Continue reading

Julklappslista

Jaja, det närmar sig jul. Och man undrar vad jag önskar mej till julklapp. Jag har helt enkelt inte hunnit tänka så mycket på detta ännu. Men jag gör väl ett försök.

  • En Pizza/baksten för ugnen (länk)
  • En inte stickig halsduk
  • En ny mössa
  • CD med Status Quo – 40 years if hits (länk)
  • CD med ZZ top
  • Diskställ för besick

Ja det är i alla fall några ideer.

Flyttens år

I år är det inte råttans år som kineserna säger. Det är flyttens år. Vi har flyttat, flyttat och flyttat. Det hela startade med att huset i Storvreta sålde och allt flyttades till Sävja. Sen gick jag och Susanne isär. Efter det så var det dags för byte av avloppsstammar och renovering i Stockholm så jag fick flytta från våning 4 till våning 6. Inte så långt men flytt i alla fall. Sen var det dags för tömning av lägenheten i Sävja inför försäljningen. Efter det var det sluttömning av lägenheten för försäljningen och nu har dottern fått ett hus på landet utanför Uppsala så i fredags så flyttade vi åt henne. Om någon säger flytta en gång till så skriker jag 🙂

Continue reading