Bloggfrånvaro

Det har varit ett tag sedan jag skrev på bloggen. En stor del i detta är att jag har fått ett nytt konsultuppdrag. Och detta innebär att jag är på jobbet kl 8 och jobbar till 5 så det blir en hel del långa dagar nu. Så man har inte riktigt haft tid och ork att skriva. Men hur som helst så går livet vidare.

Mycket att göra på jobbet dock och dels detta nya och en hel del som var innan ocks gör att man får jobba mycket mer än 40 timmar i veckan, men man ska väl inte klaga. Många har ju inget arbete.

Och som sagt – nu får man gå upp klockan 6 på morgonen för att vara på jobbet kl 8. Så det blir i säng redan kl 10. Eller i alla fall försöka.

Idag tog jag också en tripp upp till uppsala och Ylva. Hon skulle ha en ny telefon och trots att jag ytryckligen bad telenor att skicka den direkt till ylva så kom den till mej – morr. Men efter att ha ringt och klagat så bjöd dom på en månadsavgift i alla fall altid något.

Stucken

I dag har man då varit och blivit stucken. Dvs jag har tagit svin-influensasprutan. Det är ju en diskussion om man ska göra detta eller inte men jag tycker att om nu staten har bestämt sej för att det är en bra sak och lagt ned 2 miljarder i kostnad för sprutorna så ska man väl ställa upp och gå dit.

Här i Stockholm har dom ju valt att ge sprutorna utan att kalla folk så man får gå dit själv. Och dom ar öppet alla dager från 11 to 16 eller vad det var så jag gick dit idag. Och snabbt och smidigt gick det. In, Fylla i en blankett, få en nummerlapp, in till sköterskan och bli stucken och ut igen. Det hela tog inte mer än 5 minuter.

Så nu är det avklarat. Sen ska man ju tillbaka om ca 3 veckor för en andra dos men det tar vi då.

Nya reklamfritt.se

Reklamfritt.se som gör att du enkelt kan spärra din post mot reklam. Jag var medlem där tidigare men den nya versionen krävde tydligen en ny registrering så jag gjorde detta. Om ni också vill spärre er post mot så mycket reklam man kan så gör det här.

Pysselhelg

Jag då var helgen över. Den har vart full av korv som ni säkert har märkt på alla korvresensioner. Var har hänt då förutom korvar. Jo jag har varit huslig under helgen.

I lördags så var jag elektriker. För flera månader sen så borrade jag upp mina halllampor men jag gjorde inte färdigt detta med el och sladdar så nu var det dags för detta. Kvällarna börjar bli mörkare och man kommer att behöva lite mer ljus ibland. Så nu är detta fixat.

På söndagen var det städdag. Jag röjde bland alla gamla papper och skräp som samlat sig och åkte en sväng till tippen, eller återvinningscentralen. Nästa stora steg är nu att ta hand om alla kartonger och sortera ut allt gammalt och slänga en hel del av detta också. Jag är nog lite av en hamster men man måste skänga en del då och då.

Taylors and Jones Italian Lamb korv

Det är interesant. Redan när man startar och steker denna korv så känner man skilladen på denna och till ex en nötköttskorv. Lamm luktar helt enkelt lite rundare och inte lika – hum – köttigt. Och med denna kryddblandning som består till stor del av olika örter har den en helt annan smak än beef och ppparkorven jag åt i morses.

Men inte på något sätt dålig. Denna korv smakr gott och är fyllig och rund i smaken. Man känner definitift av att det är oregano i kryddblandningen. Smakfull och möjligen lite mildare i smaken än beef and pepper.

Taylors and Jones Beef and Cracked Black Pepper

Efter att ha lärt sig misstaget igår så brynte jag korven långsamt och försiktigt. Sen åkte den in i ugnen för att stekas färdigt. Och det luktade gott i köket kan jag lova. Stekte upp ett Scrambled egg och dukade fram.

Och när man skar in i denna underbara korv så steg lukten fram av stekt nötkött och peppar och kryddor. Smaken Var god och påminde lite om deras Beef and Guinness men man kunde helt klar känna peppardoften. Smaken är god och inte lika syrlig som Guinness vaianten och pepparsmaken gör att den blir lite het och varm. När man biter in i den så känner man först köttsmaken, sen så kommer lite hetta från peppar som övergår i ört- och dom andra kryddorna och sen lägger sig en liten het eftersmak av pepparen över munnen. Mycket god korv.

Taylors and Jones Cumberland korv

Ja då var det dags för nästa resension. Jag köpte ju en hel del korv när jag på Taylors and Jones i fredags och nu till middag vad det dags för cumberland varianten.

Cumberland korv är ju en korv som vanligen kommer i ringar men denna variant var i vanlig korv form. Det är en fläskkorv men långa anor och med en hel del örter och peppar. Den dominerande smak ska ju vara pepparen i cumberland korven och inte alls lika örtbaserad som tex Lincolnshire korevn.

Jag hade lite för brottom och stekte koreven på lite för hög värme så skinnet sprack lite. Dessa korvar är ju gjorda med riktigt korvskinn och ska därfär stekas långsam tå det inte spricker. Sen var det in i ugnen igen för att steka färdigt.

Smaken var underbart god och med potatismos till så blev det en härlig middag, och inte ens senap eller så behövdes som tillågg utan korvsmaken var helt tillräckligt.

Ytterligare en korv som starkt kan rekomenderas.

Taylors and Jones Beef and Guinness

Idag provade jag Taylors and Jones Beef and Guinness korv till frukost. Den har en juvlig smak och ganska grov så det finns lite tuggmostånd. Jag brynte den först i stekpannan så den fick en fin färg runt om och sen fick den steka färdigt i ugnen i 180 grader i 20 minuter.

Den var saftig och god med god kryddighet, med lite smak av guinness. En mycket god frukostkorv.

Korvhelg

Jaha då var det helg igen. Veckan har varit ganska full med en hel del jobb så det är skönt att ta det lugn – slö morgon, mycket kaffe och bara komma igång i en slö och långsam tackt.

I går så hände något ganska roligt. Jag har ju länge klagat på att den korv vi kan få tag i här i sverige är tråkig och enformig. När jag är och hälsar på hos andrew i england är en av höjd punkterna den goda korven han steker på morgonen. Ja jag vet att en hel del av er där ute tycker att frukost ska man inte ha stekt mat till men jag älskar det. Och framför allt dom goda engelska korvarna. Och nu har jag httat dom i sverige.

Continue reading

Audible content in amaroc again, virtualbox to the rescue

Some time ago I wrote about getting my audible content into my ipod without using a window system. It was working fine until November last year and then it stoped working all together. No matter what I was doing and how i fiddled around with the settings, installed new programs or whatever i did. The files came down perfectly but I could not play them on my ipod.

What was happening (I think) is that audible has timed up with itunes for the ipod delivery and as the system is not seeing my ipod it defaults to remove the ipod from my device list after a while (some years or so). So the drm will not let me play it on my ipod. I was kind of crossed as I just bought 2 new books that was a continuation of a book i already read, and now I could not read (well listen) to them.

Continue reading