Båt, bil och regn

Jag det har varit en vecka som har innefattat en hel del.

I måndags la vi i båten, vi var ju nere på lördagen och målade botten och sen pratade jag med Kent på båtklubben och han kunde komma ned på måndagen så då la vi i den, och det gick snabbt och enkelt. Så nu är den i.

Continue reading

Årets första dopp

Igår var det dags för årets första dopp. Solen sken från en nästan klarblå himmer och det blåste inte så mycket. Uppe vid stugan det var. Vi åkte ned till badplatsen för att bada och upptäckte att vinden låg på mot land och det blåste ganska mycket.

Och som det brukar göra så inne bar detta även att det fanns en del maneter att undvika. En massa blåmandeter fanns det ju alltid men nu var det en och annan rödmanet också att undvika. Vi klarade det ganska bra trots att Zarah blev lite bränd på ena foten så klarade vi andra oss ok.

Continue reading

Sommar och Sol

Äntligen är det riktig sommar. I går startade vädret och bli bättre. Solen sken mestadels av dagen och det var fint.

Vi åkte in till torp för att hanlda, Zarah’s dator behövde mer kylning och på Teknikmagasinet hade dom en kylplatta. Så vi åkte dit och passade på att handla inne på Coop Forum där.

Sen bar det av hem. Vi satt och pratade med Pia och Anita och pias kompis Katrin och njöt av vädret.

Sen blev det grillning och mer filmkväll.

Idag är det ännu mer fint väder så vi ska måla båten så vi kan lägga i den i morgon och sen ska vi bada.

Filmkväll

I går kväll hade vi en riktig filmkväll. Jag och barnen åkte in till Lysekil och gick på den JÄTTE stora bion dom har där och såg på  Harry Potter och Halvblodprinsen. En bra film även om den var lite avkortar. Det är nog tur att dom gör sista filmen i två delar annars skulle det bli så mycket som var tvungen att tas bort.

Vad har hänt annars. Zarah och Robert kom ned på måndagen, och vi gillade på eftermiddagen. Lite kallt i blåsten men annars trevligt. Sen såg vi på MIami Vize filen (den nya) och konstaterade att den var skit.

I går så åkte selma hem , så jag körde henne till Uddevalla så hon kom med tåget. Vi hade korv stroganoff till middag innan vi åkte till bion.

Annars har det inte hänt så mycket.

Semester – haha

Semester sol och lugnt. Haha. Inte alls.

Lördagen startade med regn och rusk. När man vaknade så regnade det och var inte så mycket sommar inte. På med kaffet och komma igång så smått.

Sen ringde telefonen. Chatlinjen är nere, vi kan inte komma åt nåt och det går inte att ringa in till den var medelande. Så det vara bara att slänga sig på datorn och förska komma åt servrarna. Ingen förbindelse, och jag är nere på kusten. Så jag ringer upp lasse och väcker honom mer eller mindre och varna honm att han ev kan behöva åka ut till Lunda och kolla servrarna.

Continue reading

Möten, Möten och tillbaka till sommaren

Denna vecka var det ju en hel del möten i stockholm.

Jag åkte upp till stockholm på tisdagen för jag hade möte som startade på onsdags morgonen. På Onsdag eftermiddag och torsdagen så hade vi möte med en liten Indisk mobil operatör. Det var lite komiskt, han bad nästan om ursäkt för att dom var så små och “bara” hade 20 miljoner abonenter.

Hur som helst så gick alla möten bra och i går så var det dags att åka tillbaka till sommarstugan.

Jga var tvungen att fixa lite mer insulin så jag åkte till apoteket och fixade det direkt på morgonen, vidare till uppsala och plockade upp David med alla sinaa datorprylar (han e nästan värre än mej 🙂 ). Sen bar det av till Lisa och plockade upp henne. Sen åkte vi neråt.

Vi stannade i Arboga och plockade upp Selma som skulle med ner några dagar.

Resan gick ganska smärtfritt och inte allt för mycket trafik. Som vanligt så stannade vi på torp och handlade. Sen bar det av sista lilla biten ut.

Kabelnisse

I går var jag kabelnisse en stor del av dagen.

Förra gången när vi var nere så var det ju problem med nätverket och adsl anslutningen. För att inte störa anslutningen och för att telia inte skulle kunna säga att jag kopplat in fel så flyttade jag ju ned adsl modemet till huvudjacket som var i vardagsrummet. Detta innebar en hel del kablar gående kors och tvärs i huset. Switch och firewall med mera satt ju uppe på första våningen, så kablarna från adsl modemet fick ju gå dit upp. Nu är detta fixat och adsl fungerar klockrent igen. Men kablarna var ju kvar.

Continue reading

Sommar, sommar, sommar

Det är dans på svinsta skär – eller vad nu den gamla sången var.

Är nere på kusten och njuter av sommaren för fullt. Jag åkte ned förra söndagen och resan var händelselös. Stannade kort och droppade av lite post till majsan i kumla och sen vidare. Handlade på Coop-Forum i torp så att jag hade vad som behövdes för veckan och sen vidare ut. När jag kom fram så var Patrik, Rosmarie, Lovis, Anita och Pia här och njöt av sommaren också.Dom höll på för fullt och rena utanför bastun och sin gång, så nuser det ganka fint ut där också.

På måndagen var dom tvugna att åka hem och göra lite i stan men dom kommer säkert snart ut också.

I torsdags så åkta jag in till Trollhättan och vi firade Greta som fuller år nu under helgen. Hon ville att vi skulle gå ut och äta så allihop var på MammaMia och hade det trevligt.

Vädret har varit si och så i slutet på veckan och i går regnade det mer eller mindre hela dagen, men idag så verkar det ganska fint.

Nej nu ska jag drck upp mitt kaffe och sen gå och ta mej en dush.

Sommarresa

I dag bär det av ned till kusten för att vara där under sommaren. Härligt.

Igår så städade jag. Gillar inte att lämna lägenheten ostädad när man åker bort så dammsugaren var framme och nu är det fint och rent. I stor del i alla fall 🙂

Upe med tuppen idag. Läsa bloggar, kolla mail  och sen packar ned det sista, diskar och rensa i kylen och sen bär det av ned till kusten.

En varm vecka

Den här veckan har det verkligen varit varmt. Solen skiner från en klarblå himmel och det är tur att man har en flält som går hela tiden annars hade det inte gått och jobba.

Detta borde bli sista veckan som jag är hemma i stockholm, och planen är att åka ned till kusten under helgen. Planen var väl att åka på fredag men jag kommer inte att hinna det så det blir troligen först till söndag.

Nätet är ju fixat där nere nu så jag kan i princip sitta där lika gärna och jobba. Det enda tråkiga är att man inte har alla tv kanaler som man har hemma, så jag komemr att missa en del tourchwood på tv, men jag har laddad hem dom så jag kan titta på dom på datorn i alla fall.