Barkis / Bergis

 Brödbak är interesant och med en bra bakmaskin är det ju jätteenkelt. Denna gång bar det Barkis som jag kallar det, men folk här i Stockholm kallar Bergis.

Barkis/Bergis är en ljus, osötad långfranska som har vallmofrö på ytan. Den har mjölk i receptet till skillnad från det vanliga franskbrödet. Det blev så mycket godare och saftigare än en butikköps längd. Jag läste lite om hur man får dne så luftig som möjligt och en hel del förslag pratade om att man ska ha degen ganska blöt.

Continue reading

Film helg

Denna helgen var det film på agendan. Jag och Eva ville gå och se “Micke & Veronika” och jag, Linn och Johan vill gå och se 3:e delen på Hunger Games – Mockinjay, del 2.

Så vi startade helgen med att gå på Micke och Veronica på lördag eftermiddag, jag och Eva. Filmen var på Filmstaden söder, och jag och Eva tog bilen in för att kunna ta en sväng till Linn och Johan efter filmen. Samt att vi behövde tvätta bilen också. Den var så skitig. Men det var massor med kö dit så jag sa att vi tar det efter filmen, på vägen till Tumba i stället.

Continue reading

Ishockey lördag

Jaha då har det vart lördag och vi har vart och sett på ishockey.

Nej jag har inte blivit sportfantast. Linns man Johan spelar ishockey för Haninge i division 4. Och denna lördag skulle dom spela mot Östervåla, så vi slog två flugor och både tittade på hans ishockey match och hälsade på Zarah.

Continue reading

Semmelwrap

 Ja då har man provat semmelwrap. Jag och Eva är bägge jätteförkylda, men lite roligt ska man väl ha.

Vi tg bilen in till Tössebageriet vid karlaplan som tydligen är dom som hittade på detta med en Wrap Semla. Handlade till oss och till LInn och Johan och sen ned till dom och provsmaka.

Continue reading