Host Host Host

Ja jag har ju vart dålig och hostat en hel del det senaste och förra torsdagen gick jag till doktorn och då fick jag pensellin och hostmedicin. Detta gjorde väl verkan men jag är fortfarande hes och hostar en hel del. Man det blev väl bättre. Långsamt.

Men i går så sa jag till mej till mej själv att om jag fortfarande var dålig på morgonen så ska jag gå tillbaka till docktorn för att kolla. Så efter en ganska jobbg natt med massor med hosta så gick jag till doktorn nu på morgonen.

Continue reading

New version of Kubuntu

Yesterday (23 of april) they released the new version of Kubuntu – the linux os that I’m running. The main ubuntu version of 9.04 has been out for a while but the KDE version (kubuntu) usually takes some time to do and get out there.

And yesterday was the date. I am a bit hopefull that this will solve some of my problems. I have a number of small anying things that I can get around but makes life a bit hard and I hope that the new version will solve some of it.

Continue reading

Årsmöte avklarat

I dag var det dags för årsmöte i Registrars.se föreningen. Jag har ju vart tillförordnad ordförande från det att vår förra ordförande Johanthan Sulo var tvungen att avgå eftersom han bytt jobb. Och gissa vad – jag blev omvald eller vald som ordförande för nästa år.  Och vi fick också in nytt folk i styrelsen. Det har ju vart en hel del frånfall detta år eftersom ombudskåren har blivit en ny registrarskår och en hel del personer har bytt arbete etc. Men nu har vi fått nytt folk på platserna som vi hade tomma.

Continue reading

Årets första grillning

I går var det dags för årets första grillning. Zarah har planerat att grilla hela veckan och bjudit in en massa folk. Så vi gjorde up att jag skulle åka och handla lite grillkött när jag var och gjorde min vanlig veckoshopping på fredag lunch. Jag hittade både revbensbjäll och färdiga hamburgare, och sen tog jag en BBQ Steak också bara för att vara på den säkra sidan.

Continue reading

Linux stitching

So you come home from the holiday, remembering that wonderful sky and white snow and the horizon and when you look at the pictures its not quite that way. Why? Well lets assume that you did took nice clear pictures, but they still don’t make the same impact as in real life. Its a matte of field of view. A normal eye has a field of view of around 140° while a normal camera has max 40°. So that’s why the images are not that god.

Continue reading

Påskkärringar

Nu har man vart och inhandlat maten inför helgen, och som tur var kom jag ihåg att köpa godis. Det är ju påskkärringdags. Jag kommer ihåg att jag nåt tidigare år hade jag missat att köpa godis och jag gillar inte att göra barnen besvikna. Så i år laddade jag upp. Det var extra pris på mashmallows så det blev 2 påsar av det, sen blev det 2 påsar med bilar (också extrapris) samt 1 påse polly. Det fyller en JÄTTEskål.

Jag fick som sagt besök av 8 påskkärringar på en gång och dom var jätteglada att dom fick ta godis och ganska mycket – mashammlows fyller ju upp jättemycket. Den minsta av dom bar deras korg och den älsta var helt klar basen, delade ut påskkort, och viskade “ta inte så mycket”. Men eftersom dom var så många så sa jag att dom fick ta en gång till – det skulle ju räcka till alla. Roligt.

Det finns ju en del debatt (andies blogg) om det är bra och ok med påskkärringar eller inte, och jag är av uppfattningen att om dom gör sig mödan och delar ut påskkort, klär ut sej och ev. sminkar sej så ska man vara med på det hela och dela ut godis. Tycker i alla fall. Men att bara gå runt och be om godis gillar jag inte. Så det var bra att det kom “riktiga” påskärringar till mej.

Glad Påsk

på er alla

Chaning phpmyadmin timeout

OK I finally had anogth. I uses phpmyadmin fairly much as thats a god tool to use. I have talked about if before, how you use it to have ssh forwards ports and so for it here, but there has been one enoying thing left. TImeout. The default setting in the phpmyadmin systemis 1800 seconds (1/2 hour) and that is usually to short, so I end up logging in all the time. Ding some short checking and then back to programming.

So i investigared the system a bit and there is a config flags for this.

Add the following line to your config.inc.php file:

This will set the valid time for login to 4 hours – that shoud be ok for me atleast.

Stygga TV

TV har varit stygga denna vecka – på tv400 har dom startat och visa alla StarTrek filmerna och dom startar med dom kl 22:50 och slutar inte förän kl 1. Suck – jag har ju givetvis sett alla men jag har krypit till sängs runt 12 i alla fall och skitit i filmerna. Men jag skulel ha velat sett dom :(.

Och ikväll startar dom och visar alla StarWars fimerna i ordning. Så kl 8 kommer Star Wars: Episode I – det mörka hotet. Det blir att bänka sig och titta.