Nere för räkning?

Dom som känner mej vet att jag inte brukar vara omöjlig och att jag för det mesta försöker göra rätt för mej. Jag brukar inte ställa omöjliga krav, utan försöker göra det bästa av allt. Men att bli nedtryckt och sviken av nånsom man trots allt tyckte mycket om känns hårt. Och när man försöker hjälpa till och göra det bästa av allt så får man bara skit tillbaka.

Har försökt att inte bråka och bara vara ok, bara kräva det jag tycker jag har rätt till och har kvitton och dyligt på men det räcker tydligen inte.

Just nu känns det som om jag får sälja dom sista få ägodelarna jag har, gå i ide eller försvinna och låta resten av världen ta hand om sig själv. Vet inte hur mycket man orkar mera.

Slutet på tunneln

NU är det sista klart. I lördags var jag uppe i Uppsala och tömmde lägenheten. Jag, Robert, Ylva och David tog det sista och fick ut allt. Ganska mycket åkte till tippen – lite synd men man kan inte spara allt. Nu är det helt rensopat och klart för nästa ägarna. Det var nästan lite ledsamt när man stängde och låste för sista gången. Men nu är den perioden över.

Sen lämnade jag nyckeln till städfirman på söndagen och dom åkte upp och städade så nu ska det vara ren och klart. Nu ska vi bara lämna nycklarna nästa måndag på banken så är det hela över. Trots att det känns lite ledsamt så är det i alla fall skönt att få bort den och får bort alla lån och annat så man har fixa detta. Eftersom ingen bodde kvar där är det ju lika bra. Och med tanke på dagen bostadsmarknad och finanskris etc vad det väl skönt att få det avklarat.

Continue reading

Man får leva ett år till och mer om fildelning

I går var det dags för den vanliga checkup hos läkaren. Jag var hos vampyrerna förra veckan (hos läkarmottagningen och lämnade prov). Jag var faktiskt lite orolig hur mina värden skulle vara. Dom som känner mej vet vad som hänt och under våran jobbade jag som en galning och var uppe i över 80 timmar i veckan vissa veckor vilket innebar att man inte hade tid att ta hand om sej som man borde. Jag gjorde givetvis vad man kunde men att simma eller promenera eller så fanns det inte tid till.

Sen hände det som hände i sommras och man kan väl säga att tiden har varit lite “rörig” sen dess. Jag har dock kommit igång och börjat promenera. Inte långt och framförallt inte än så länge inte under nån lång period. Så jag trodde inte att detta skulle visa sig på mina värden.

Continue reading

Gubben e nog gammal

I dag kändes det att vi flyttade saker över helgen. Det var segt att gå upp och kroppen gnisslar. Jag antar att det beror på att man börjar bli gammal och lite sliten. Men skam den som ger sig.

I lördags tog jag det lugnt och gjorde mer eller mindre ingenting. Tog det lugnt och tittade på Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Jag köpte faktiskt hela serien från CD-ON och den kom i veckan på bara 2 dagar eller så men har inte haft tid att titta på den.

I Söndags var det flytt. Alla de sisa sakerna skulle flyttas från lägenheten och vi hade hyrt en lastbil för att få in allt. Jag vet inte hur många lådor det blev men vi fyllde susannes förråd med alla hennes lådor, och det blev till och med lite över. Vi hade ju redan ett förråd som är mitt men Zarah hade ordnat så vi kunde byta till ett större och nu har vi ett av dom största dom har. Men det gjorde att vi fick in alla min grejor. Det som barnen villa ha och lite plats kvar till att ta de som inte fick plats i susannes förråd. Så nu är det bara lite kvar att flytta till helgen och lite till att slänga sen e det tomt. Det är därför det känns i kroppen.

Men jag ar som sagt diktig och gick ut och gick i dag också. Fast det tog emot och var kallt.

Fildelningsdebatt

Jaha nu vill en hel del att vi ska ta ett närmare steg mot en polisstat. Fildelare ska jagas. Allt detta från det att “artisterna” gå ut mot detta med fildelning. Arikel i DN och IDG. Man undrar ju om dessa artister har kommit till 2000 talet.

Det finns flera problem med detta. Ett är att mer och mer vanliga saker delas ut med bittorrent och till exempel mitt EVE spel kan laddas hem via bittorrent. Så om man börjar patrulera nätet och logga bittorrent så kan det bli problem.

Det andra är polisstatsproblemet. I Nya Zeeland har man nu fått en lag där ISP’er kan bli tvungna att stänga av kunder om dom misstänks fildela. Misstänks. Gillar du inte din granne – anmäl han/henne för fildelning och …

Continue reading

Having fun with dcop

So what is dcop and why am i playing with that.

I have been working over the internet for quite some time now and usually in a day i have over 8 different terminals open to different serves that I’m monitoring, updating, checking, maintaining, or all kind of other stuff. And I need to keep track about what windows is what. I usually uses the konsole application and open all different sessions in different tabs, and sometimes i have more than one windows so its a lot to keep track of.

I have previous used the old “Prompt” trick and changing the shell prompt for different machines, but that was not enogth. For some time i have been changing the tab name but doing this manuallay every time is a bit tideous. I have looked at different ways of chaning the tab name and there are eacape sequences that does it but I have not had a god result.

Continue reading

I really hate hardware – more about palm crashes

Ok so i did crash my palmpilot. And got it kind of working again as I wrote about here and this is a continuation on that.

Well I did get back my palmpilot to working order by using the pilot-xfer program. What I fully missed was that the hotsync settings – like the HotsyncID was missing. I did start experience this when my datebok5 program started to report it was into the 44 day of its trial. Hum what the heck is this.

Well I first thought that i missed something in the settings as I know that not all things on the palm can be backed up. So I started looking thu my email to find my registration details for datebook 5. Could not find it. Dam. So I went to the homepage for pimlico software. And I tried the free upgrade to datebook6. And after a while I got the result mail and apparently i bought the first datebook in 1999. To old to get an upgrade so I went and bought the upgrade. It was only 12 dollar and I do love the datebook program and the new one has some nice features so I did not feel bad about that.

Continue reading

Lägenheten såld

Jaha då var det klart. Idag var jag hos mäklaren i Uppsala och skrev på alla papper på kontrakt och annat med dom nya köparna. Så nu är det klart. Lägenheten såld och allt det fixat. Nu ska vi bara se till att få ut dom sista sakerna och se till att det blir städat och klart så är detta kapitel i mitt liv slut. Lite sorgset men lika bra att få det avklarat.

Sen tillbaka till Stockholm. Pust vilken kö och tid det tog. Först så var det helt stopp i ca 20 minuter på utfarten från Uppsala. Stog helt stilla. Tydligen hade det varit en olycka för det var 2 polisbilar, 2 ambulanser och 1 bandbil där. Men till slut så kom vi igång.

Sen var det samma sak genomn stockholm. Tydligen så hadde det vart en kollistion på essingeleden så det gick i ca 15 km igenom hela staden. Så resan hem tog över 2 timmar istället för ca 1 timme som det borde ha tagit.

Nu ska jg ta det lugn – fixa lite med mailservern, ära middag och sen gå och lägga mej tidigt.

Palmsync stopped working

Some time ago my laptop system got upgraded to a new kernel. This is 2.6.24-21. I did not notice any problems with this except the normal problem when upgrading to a new kernel. I had to rebuild the Ethernet driver, but that’s as expected.

Today i was going to sync my palmpilot and I did as I usually did. Put the palm in the cradel. Press the sync and it all started. Wait – it did not. Noting happend for a long time and then i finally got the errro message on the palm that it could not connect to the computer.

Continue reading

Söndags morgon och solen skiner

Då är det söndags morgon igen. Solen skiner från en klarblå himmel men det är helt klart kalt ute. Det går mot vinter. Burr. När jag gick och la mej i går kväll så var det minus 2.9 grader ute. Och i morse så såg man frosten på bilar och tak i skuggan.

Veckan har varit bra. En hel del jobb. Men nu har det varit helg och jag har tagit det lugnt.

På lördagen startade jag med att ta en promenad runt området. Det var kallt då också men i solen är det inte så farligt. Och när jag fixat ordning mej så bakade jag bröd igen. Dom goda morgonbröden som jag gjorde en gång tidigare. Och denna gång använde jag vanlig jäst och inte torrjäst och jag tyckte faktiskt att dom blev bättre. Det är gott att äta nybakat bröd och veta att det är en själv som gjort det är ännu bättre.

Idag så var jag ute och gick igen. Känns bra att ha kommit igång med detta. Ska nu försöka att hålla uppe detta varje dag – ja i alla fall när det inte regnar och snöar.

Annars har jag tagit det lugn och inte gjort mycket under helgen.