Lugn och slö helg efter EPP

Förra veckan var en hektisk helg. IIS skulle starta med funktionstester av EPP och jag var testpilot och skulle både köra test, debugga deras kod och kontrollläsa deras manual så det var mycket att göra. Men efter att ha jobbat som en galning och i princip hittat alla fel och kört igenom på fredagen var det klart.

Så jag tod en mycket lugn och slö helg. Gorde inge viktigt utan tog det bara lugn. Mycket skönt.

Så nu är det tillbaka till vardagen igen och jobba mera med EPP och göra färdigt detta.

Andrew på besök

Ja då har det varit helg igen. Denna helgen har jag haft besök an min kollega Andrew från England. Jag hämtade honom från Stockholm West – dvs Västerås flygplats – på fredag eftermiddag. Han bor ju nära Stanstead så det är ganska praktiskt att åka med Ryan Air till Sverige, och billigt också.

På hemvägen åkte vi till nya CoopForum i västbärga som precis har öppnat. Jag hade tänkt att åka dit tidigare men har helt enkelt inte hunnit. Det är ett stort coop forum och dom har shop and go. Mycket trevligt. Kommer antagligen att bli ett av mina favoritställen i fortsättningen att handla på.

Continue reading

Helg hos barnen

Jaha då har det vart helg igen och men har varit ledig. Skönt. Jag har tillbringat en hel del av förra veckan med att jobba med EPP mot IIS’s nya testserver och det har varit internsant men ganska jobbigt. En hel del saker att sätta sig in i.

Men lördagen kom och jag kan med stolthet säga att jag fullständigt sket i datorn. Tittade på TV, tog det lugnt och bara slöade. FLyttade en del lådor och gck igenom en del saker men i huvudsak tog det lugnt.

På söndagen hade dottern Jessice bjudit in alla barnen och mej hem till sig ute på landet, så jag åkte upp runt 1:30 tiden. Så jag hämtade Robert först på vägen och sen Ylva och lilla hjärtegrynet Irmeli. Och sen ut till Jessice och Robin. Dom har en stuga – ja just nu är det Robbins mammas också men hon var bortrest över helgen om jag förstod rätt.

Continue reading

En helg på kusten

Det är höst helt klart. Dagarna blir kortare, det är dimmigt på morgonen och termometern faller mer och mer ned mot 0 och minusgrader. Detta innebär också att det är dags att stänga ned sommarstugan och fixa allt inför vintern. VI bestämde att förra helegen var en bra helg, Zarah var ledig och kunde åka ned. Jag hade inget planerat så det passade bra.

Från början var det alla som skulle med och vi planerade att åka ned på torsdag kväll när Zarah slutade jobba. Sen blev det så att David och Åsa skulle flytta åt David så dom kunde inte komma med och Irmelie skulle till tandläkaren så Ylva kunde inte komma med så i slutänden blev det bara jag, Zarah, Robert, Jessice och Robbin. Så vi klarade oss med en bil. Det gör ju det hela lite enklare och billigare. Zarah slutade och jobba kl 10 så jag hämtade upp jessice vid 9:45 och åkte hem till Zarah. VI kom iväg runt 10:30 på kvällen – ganska ok. Det var lite trångt för hundarna. Vi hade 3 med oss. Zarah’s Andi och Jessices Cherrin och sen zena – en valp som Robbins mamma har och som dom var hundvakt åt. Lite trångt men det gick.

Continue reading

Scary day/week of upgrades

So its upgrade time in EVE. Usually it works OK but sometimes it fails so its always a bit scary. As I am running the client in wine and not on windows there is always a chance that it will fail, and ofcourse – one cant blame CCP for not testing it as they do have a official eve client that runs under Linux, even it its using cedega.

So downtime and setting a long skilltraning and wait. And wait….  And wait.

And finally the download it up and running. Answer yes and download the new patch. After the download is done – not to big – 9.2Mb so it was quick. And click on yes to stop eve and install. And noting. The game hangs. So after waiting for 15 minutes if its just slow, i decided to kill off eve and wine and start the patch manually. The patch get downloaded to the cache directory. So you can go there and start it manually. i have it under ~/.wine/drive_c/Program\ Files/CCP/EVE/cache/ so its just to go there:

Continue reading