Tillbaka på kusten

Ja då har man klarat av andra jobbveckan. Och som avslutning på denna så har jag åkt tillbaka till kusten. Eftersom jag inte ska ha möten och dyligt den veckan som kommer tyckte jag det var lika bra att njuta av kusten en sista vecka.

Åkte ned i går, fredag och stannade som vanligt kort i kumla och droppade av post.

Sen vidare ned igenom regnskurarna. Jag var inne och handlade på torp och den lilla vägen ut från torp och ut till bilen gjorde mej genomblöt. Men det är ju bara vatten och det torkar ju.

Continue reading

Fösta jobbveckan

Jaha då har man jobbat en vecka.

Jag åkte hem från kusten förra lördagen. KOm iväg ganska ok, även om det tog lite längre tid att städa allt innan man kom iväg. Jag e kanske lite konstig som kille men jag gillar att det är ganska städat innan jag åker så att det är ok när man kommer ner igen.

Passade på att åka förbi en EVE kompis å Orust på hemvägen och fika. Jag har tidigare tyckt att Zarah’s Pansi är ganska stpr men han är iten jämfört med den irlänska varjhunden som han hade. 75 kg hund och ca 1 meter i makhöjd – jösses va stor.

Continue reading

Perseiderna och Hemresa

I dag är det det dags för hemresa.

Jag hade tur i torsdags. Det var klart så jag kunde faktiskt se perseiderna kl12 på natten. Ganska mäktigt. Jag var bara ute ca 30 minuter för sen blev det mulet igen men under den tiden såg man ca 30 olika meteorider – tjusigt.

I går då blev jag färdig med mintt jobb som jag va tvungen att ha klart och det var skönt.

Jag tillbringade efermiddagen med att klippa gräset och tvått och plocka i ordning så det blir enklare att åka hem idag.

Nu ska jag bara ta frukost. Packa och städa av lite sen bär det hem.

Hej då kusten

Missade perseider

I går var det första dagen av meteorregnet perseiderna. Detta är en av dom största meteorregnn som återkommer varje år och eftersom jag är nere på kusten och det är mindre ljusnedsmutsning här så hoppades jag på en fin syn av dom. Tyvärr så var det mulet vid 12 så jag lyckades inte. Det är idag (den 11:e) som är den besta kvällen så jag hoppas att det är klart idag.

Annars så är det lugnt här nere nu.

Igår så åkte mina släktingar i andra stugan hem, både pia och anitas syster ska börja jobba idag så dom var tvugna. Vi hade en jättetrevlig räk och kräftfrossa på måndagen. Ingen av dom hade vart på lotsutkiken vid scanraff (nej premraff heter det nu) så vi åkte dit. Och sen åkte vi in till stan för att handla och ned till fiskbutiken bar det av. Pia längtade efter kräftor så vi köpte kräftor och färska räkor. 270 kr per kilo räker är mycket men nån gång kan man väl unna sej. Jag lagade till min rode iland sås, ja egentligen är dte väl en sås som är gjord för att vara till räkcoctail men den fungerar vra och alla tyckte den var god. Massor med skaldjur, och bröd till. mumma.

Sen avslutade vi det hela med att pia hadde bakat en sommartårta med jordgubbar, hallon, bananer och blåbär. Också jättegod.

Men nu är jag altså ensam och kan ägna mej åt att jobba ikapp det jag måste ha gjort. Och tillbringa lite tid uten i solen och ha det skönt.

Än är det liv i gubben

I Fredags så var det slut med besöken här nere på kusten. Tobbe och Vicke åkte hem efter sina dagar här nere.

När dom var iväg så packade Zarah och robert ihop alla sina grejor och drog hemmåt också. Dom har en vecka kvar på semestern men behöver vara hemma och fixa med tomten i östervåla också. Och det kan man ju förstå. Så  nu är det bara jag och givetvic släkten i huset brevid, så helt ensam är man ju inte.

VI satt och pratade i lördags och då kom vi in på detta med syrsorna igen och att jag och Anita inte kunde höra dom längre.

Men på lördagskvällen startade dom att låta jättemycket för det verakde som om det skulle starta och regna och jag kunde höra dom. Hurra – jag e inte färdig för graven ännu 😀

Jag har i alla fall fåt gjort en hel del av jobbet som jag var efter med så det har varit en bra helg.

Som en kräfta

I går var det en underbar smmardag med massor med sol. Vi var nere och badade en hel del på stranden och jag blev röd som en kräfta. I dag ska jag nog ta det lugnt och skönt och inte vara i solen alls om jag kan undvika det.

Enda tråkiga var att det är algblommning så vattnet var brunt och inte så mycket inbjudande.

Efter detta så var det grillkäll med alla som är här så vi var runt 12 personer runt bordet och hade det jätte trevligt fram till 1 nästan när jag gav upp och gick och la mej.

Sommar igen

O vad härligt. I dag är det sommar igen. Det har regnat några dagar även om i går eftermiddag inte var så illa, så sen i söndags har det inte blivit mycket bad.

I Lördags hade vi planerat att åka ut med båten. Men den ville inte helt. VI lastade i startade och allt verkade bra. La ut från byggan och körde i 1 minuter långasmt ut mot hamnutgången, men då la motorn av. Skit. Startade igen, men den gick ytterligare bara nån minut. Vi paddlade tillbaka och lastade ut. Vad man kunde se var att en av oringarna på slangen in tillmotorn var trasig så vi hoppas att detta är det som är fel och att byta en sån fungerar.

Söndag

Bad. Härligt.

Måndag

Idag så kom Tobbe och Vike ned och ska vara här i en vecka. Vädret är inte så himla bra men roligt att dom kom i alla fall. David åkte hem så jag körde in honom till Uddevalla så han kom med tåget. Sen hade vi hade pokerkväll och spelade poker fram till 11 innan vi gav upp och gick och la oss.

Tisdag

Lite dåligt väder att starta dagen med men det blev bättre under eftermiddagen. Alla andra vill åka till Torp och jag hade ju lite jobb kvar att göra så jag stannade hemma med Pansi. Jag han klart med ett av mitt jobb under tiden så det var bra. Sen  åt vi Korn stoganoff och tittade på Allsång på skansen. Tobbes flickor var där och vi försökte se om vi kunde se dom men jag såg dom inte i alla fall.

I dag är det fint väder igen som sagt så nu ska vi nog åka och bada.