Korvhelg

Jaha då var det helg igen. Veckan har varit ganska full med en hel del jobb så det är skönt att ta det lugn – slö morgon, mycket kaffe och bara komma igång i en slö och långsam tackt.

I går så hände något ganska roligt. Jag har ju länge klagat på att den korv vi kan få tag i här i sverige är tråkig och enformig. När jag är och hälsar på hos andrew i england är en av höjd punkterna den goda korven han steker på morgonen. Ja jag vet att en hel del av er där ute tycker att frukost ska man inte ha stekt mat till men jag älskar det. Och framför allt dom goda engelska korvarna. Och nu har jag httat dom i sverige.

Jag var ute och letade på nätet och fick för mej att jag skulle leta efter cumberland korv. Cumberland korv är en ganska vanlig engels fläskkorv, men jag har aldrig sett den i sverige men nu så hittade jag ett ställe.

taj

Taylors and Jones är en slakeributik ev engleks variant. Två killar, en irlänsk slaktare och en wailsisk kock gick tillsammans och startade detta tydligen. Dom gör korvar och pajer med mera samt har kött med engelsk styckning. Mycket trevligt. Så jag åkte dit i går. OCh köpe en massa korv. Det blev:

  • Beef and Guinness
  • Cumberland Pork
  • Beef and Cracked Black Pepper
  • Italian Lamb

Så nu luktar mitt kylskåp härligt av olka krddor och jag ska ha en korvecka med bara korv i olika former som mat.

Jag återkommer med recensioner om dom olika alt eftersom jag smakat dom.

Annars under helgen ska jag ägna mej åt att plocka i lägenheten, ara elektriker och annats smått och gått.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.