Låt oss stämma bilindustrin och telia

Ja så är rättgången i full gång mot The Pirat Bay. Både aftonbladet och IDG har idag artiklar om rättegången givetvis, och idag har ju åklagaren backat lite med åtalet vad detta nu ger.

Men jag tycker att rättegången är helt fel från grunden.

Låt oss ta in alla biltillverkare och stäm dom för massmord. Dom tillverkar ju bilar som folk kör ihjäl andra med dagligen – och vi har ju över 400 döda i trafiken varje år så det måste väl klassas som medhjälp till massmord. Minst.

Och sen har vi ju telia. Dom hjälper ju till att möjliggöra hot, hets mot folkgrupp och antagligen förberedelse till en massa olika brott som stöld, hot och utpressning. Så dom måste vi ta inför rätta också. Eller….

Jag tycker att man har blandat ihop sakerna här. Fildelning och kopiering av copyrighted material är en sak. Det är i stor del förbjudet och det är en debatt som vi kan ha. Men att försöka döma en teknik som kan användas för olagligheter är väldigt konstigt.

Så lägg ned denna rättegång och om skivbolagen och andra vill stoppa fildelningen, ge er på fildelarna och inte tekniken. Eller så ta vi alla saker inför rätta som kan vara till hjälp vid brott. Biltillverkare, telefonbolag, vapentillverkare med mera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.