Jaha slut på en period

I går var det sista dagen på en period. Sista delen av Stargate Atlantis sändes på TV6. Och det var som sagt sista avsnittet på säsong 5 och det ska tydligen inte bli mer nu. Det enda man kan se fram emot är en 2 timmars tvfilm som tydligen ska komma.

Jag har tittat på dom 2 avslutande filmerna till Stargate SG1. Dels så kom det ju ut en som hette “Ark of Truth” som är avslutningen av Ori storyn som lämnades lite i luften när den avslutades. Och sen kom även en till som hette “Continium”. NU är det tydligen 2 filmer kvar som dom gör så man kan väl hoppas att samma sak händer med atlantis och vi får se en del olika filmer också.

Nu är i alla fall Hemabio anläggningen helt igång. Jag var och köpte den lilla optiska kabeln som kopplar ihop bägge. Ljudet är jöttebra och fungerar jättebra.

Jag gjorde DVD av dom två stargate filmerna jag hade på datorn, lite för att se hur det skulle bli på nya tv och hur ljudet blev. Efter en del pillande fick jag till allt, och jag kommer att skriva en separat blog om hur man gjört DVD men menyer och med valbara subtitles under linux.

Själv har jag kännt mej dålig i flera dagar. Jag tror att jag har fått en släng av Zaras vintekräksjuka. Jag brukar ju ha en järnmagen och jag har inte kräkts eller så men varit mycket uppblåst och känt mej dålig och haft febet etc. Men det känns lite bättre idag så vi får väl hoppas att det går över.

2 thoughts on “Jaha slut på en period

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.