Italien 2019 – Söndag 15/9

Söndag morgon i Alperna. Jag vaknade vi 7 ca och tittade ut.

Och det var en klar himmel och månen sken över alptopparna.

Ganska fascinerande att se dessa höga berg och en klar måne som titta ut över dom.

Efter en skön dusch och vanlig morgon ritual, så var det dags för lite frukost.

Dom har en fin frukost och idag märkte man att det var lite mindre folk på hotellet. Dom hade inte ägg och bacon framme, men kunde göra det på beställning.

Och nu dök solen upp på alptopparna.

Vi fick även se en ballong som flög över dalen.

Efter frukost var det dags att ge oss ut igen.

Jag hade lite problem med min GPS. Jag kör ju numera WAZE appen i min iphone och den kunde inte plotta vägen från hotellet till vår hotell i Lübeck. Och efter lite letande på webbsidor, så skulle man köra plottningen via deras website. Och inte där heller kunde dom plotta vägen härifrån till hotellet. Men om man kastade om resan så gick det – konstigt. Hur som helst så kunde jag plotta till en stad i mitten så det gick ok. Och sen får man väl starta om plottningen under resan.

Vi tog mindre vägar ett tag och såg lite av Liechtenstein och Schweiz, innan vi kom in i Tyskland och kom upp på Autobahn igen.

Väl inne i tyskland, mitt på motorvägen, så dunkade det till i motorn, men inget annat hände. Men sen började AC’n att ge sämre värme och sen kom det upp en varning om “Laddningsfel”.

Så jag körde av, och stannade på en parkering. Och sen ringde jag Volvo Assistans. Och det gav tyvärr inte så mycket. Dom kunde fixa en bärjare, men inte mer. Och Eftersom bilen fortfarande gick var ju inte det riktigt en lösning.

Så jag kom på att jag hade Falk EuroAssistans också. Och dom var mycket bättre. Givetvis sa dom att dom inte kunde göra så mycket på på söndagen, men ring direkt i morgon så ska vi fixa de, sa dom.

Precis det som man ville höra.

Så jag in på Hotels.com och försöka hitta ett lokalt hotell – i Ulm, som var närmaste staden. Det blev Hotel Garni Am Zehntstadl. Ett litet hotel som var väldigt tillmötesgående.

Väldigt tillmötesgående som sagt. Vi kom ju tidigare än 15 när det var vanlig check in, men dom fixade ett rum ganska snabbt och vi fick lite Kaffe Latte medans vi väntade.

Dom hade ingen mat där men hotellet tvärs över hade det, så vi gick över gatan framåt kvälle och tog lite mat.

Det var roligt för tydligen så hade Napoleon vart där. Jag tog en Schnitzel och Eva tog fläskfile med champinjonsås. Och det var väl tilltagna portioner.

Ganska roligt – det var verkligen ett lokalt ställe för det kom hela familje och åt. Det var verkligen så att vi var dom udda som inte var tyskar.

Men det var god mat och vi blev verkligen mätta.

Sen var det över vägen till bara till vårt eget hotell. Och där var det enkelt att fixa sig en ny latte också.

Och dom hade en själv serverings bar, men gin och whiskey och annat att dricka. Man tog bara själv och skrev upp på listan. Här litar vi verkligen på gästerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.