Italien 2019 – Fredag 13/9

Då var det sista fulla dagen i Italien för denna gång. Idag är vi som sagt i Verona och skall vara kulturella.

Startar dagen med frukost på hotellet och sen tar vi bilarna in till centrum och parkerar på Parcheggio Multipiano Cittadella. Ett parkeringshus just söder om Piazza Bra.

Väl framme tar vi och promenerar över till Piazza Bra och Arenan. Arenan är en öppen Amfiteater från första århundradet efter kristus. Och det är fascinerande att se att den fortfarande står där. Numer används den till och med till Operaföreställningar.

När vi stog och titatde på den så såg vi också ett stort hus på sidan av piazzan som hade svenska flaggor. Vi undrade vad detta berode på, men senare fick vi reda på att detta är veronas flagga – som ser precis ut som den svenska förutom att det gula korset är helt centrerat.

Vi hoppade på en av Rundturs bussarna som man kan hoppa på och av efter att ha löst en dagsturs biljett (man kan inte lösa mindre), men då kan man ju hoppa på och av hela tiden om man vill. Under 24 timmar i alla fall.

Vi åkte runt, och upp till toppen ovanför staden och Santuario della Nostra Signora di Lourdes. Där vi hade ett kort stopp för fotografering.

Sen bar det av ned i gamla stan igen. Vi hoppade av vid Piazza Erbe eller gamla torget mitt i gamla stan, dels för att få lite mat och sen för att se på Julias balkong. Tydligen så fanns faktisk Romeo och Julia här i Verona. Julia var Juliet Capulet och Rome var Romeo Montague.

Så efter lite köande, vi var tydligen inte dom enda som vill gå in på gården och titta på Julias balkong, så skulle vi dra vidare. Men givetvis så hade dom en söt affär bredvis som gjorde sydda grytlappar som hjärtan som man kunde få namn etc insydda på. Så det blev en sån till mej och Eva, och ett par dockor, med Frejas och Lokes namn på.

Sen bar det av hemmåt via Piazza Bra igen. Lite lugnt på rummet tills kl var halv 6 – då tog vi en tax in till Little Italy Pizza&Food, Vicolo Crocioni för en god middag. Jag tog pizza och Eva tog pasta Carbonara. Så nu har vi njutit av pasta och pizza nog för ett tag 😀

Sen gick vi tillbaka till Piazza Erbe, och fick ta i ett par taxi för hemfärd till hotellet efter en stunds väntande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.