Italien 2019 – lördag 6/9

Då var det lördag. Idag gör vi resan mellan Lübeck till Liechtenstein där jag hittade ett litet hotell i Vadus.

Dena del på resan är ca 910 km då det är en hel dags resa men den går ju mycket på tyska autobahn så det tar trots det inte så lång tid.

Vi startade med en rejäl frukost. En av fördelarna med hotellet här i Lübeck är att dom har en riktigt fin frukost. Massor med olika bröd och pålägg samt scrambled ägg och bacon och gosa tyska korvar. Så nu står vi oss länge.

Resan bär söder ut, nästan rakt söderut hela vägen. Först förbi Hamburg och sen ned emot München. Vi kom dock aldrig in i München utan vägen bar av mot Österrike och Schweiz innan.

Efter en rast så dök det upp på gps’en att den hade upptäckt att det var massor med kö på den vägen vi var på väg och ville att jag skulle ta en omväg, på 150 mil. Nej tack så j ag struntade i det. Efter en stund så ville den ta en mindre i omväg. Denna hån på bara 25 km, så det tyckte vi kunde vara ok.

Så ut på tyska landsbyggden bar det av. Och jösses vad väl ordnat och städat det är. Tysk ordningssamhet. Vi såg till och med en gammal tant som var ute och sopade upp damm på vägen framför sitt hus. Och ladugårdarna som vi såg, var helt rena och ingen lera eller nåt. Verkligen ordningssammt.

Så efter en liten stund var vi ute på motorvägen igen och ned emot gränsen mellan Tyskland, Schweiz och Österrike. Vi åkte in i Österrike vid Lindau vid Bodensjön, och sen bar det straxt över till Schweiz. Det var en av det få gränskontroller som faktiskt hade personal, även om vi fick åka rakt igenom utan att bli stannade.

Nu märkte man verkligen att vi närmade oss (eller kanske rent av var i) alperna. bergen runt om kring var gigantiska.

Men det var dock inte läng väg inne i Schweiz denna dagen. Bara ca 40 minuter innan vi var framme vid avfarten till Liechtenstein. På vägen in mot Valdus och hotellet så åkte vi öve Rhen floden. Den startar uppe i bergen här och går hela vägen ned till kusten i holland.

Framme i hotellet så fick vi ett underbart litet rum, med balkong och till och med vinrankor med vindruvor på. Jättefint hotell. Tyvärr så var vädret inte jätte bra så jag har lagt in en bild från reklamen om hoteller med utsikt över alperna från frukostmatsalen.

Vi var ju framme runt 19:30 och var lite hungriga men inte jättemycket. Så jag kollade med receptionen om dom hade någon matsal, men dom hade bara frukost på morgonen. Men dom kunde fixa lite “snacks”, och bland annat kunde dom tina upp en pizza och det skulle ju räcka att dela på (jag kan ju bara äta en tredjedel). Så 2 kaffe latte fick jag med mej upp och sen kom receptionisten upp till rummet med pizzan när den var tinad. Vilken service.

Sen var det att slockna i dom sköna sängarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.