Italien 2019 – Tisdag 10/9

Dag var det dags för en liten tripp på fm. Planen var att vi skulle göra en utflykt, äta en enkel lunch och sen ta en fin middag gemensamt på kvällen.

Inger ville visa Iseo sjön som inte ligger så långt bort, så vi tog bilen dit. Detta är en ganska rejäl sjö, 1777 km2, så inte liten precis. Mitt i sjön så finns det en stor ö, Montisola, som vi tänkte at båten ut till.

Sjön är numera uppdämd vid Sarnico och vi åkte och parkerade i Salzano. Därifrån tog vi färjan ut till Monti sola och gick och tittade lite i alla turist ställen.

När klockan närmade sig tolv så började vi bli lite hungriga, så vi gick till en restaurang som Inger och Claes hade vart vid tidigare. Ristorante Al Castello. Och vi fick en bra lunch, även om jag inte var i maten jag beställde. Det var en grönsaksgryta med rökt italiens ost. Och det kändes mer som om det var halvkokta grönsaker i youghurt. Inte min favorit. Däremot tog Eva en oksfile och den var mycket god.

Så totalt ver det en mycket god lunch och jättefin utsikt.

Sen bar det av hemmåt.

Vi skulle ju äta ute, men alla var så fulla efter lunchen att vi gjorde en enkel sak. Vi åkte upp till lilla byn nästgårds (Ome) och köpte lite tortelli (tror jag dom hette) och gorgonsola och lite grädde och gjorde gorgonsola och och pasta. Och åt ute på uteplatsen, men lite gott lokalt vin. En helt godkännd kväll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.