Italien 2019 – Onsdag 11/9

Idag ska vi ta en liten utflykt till Venedig.

Vi startade med frukost tidigt för att komma iväg i hyfsad tid. Inger och Claes skulle ta barnen, så vi fick vara turister i helt gene takt.

Jag kollade lite på hur man åker dit och framför allt hur man parkerar, och man åker över en lång bro över till Venedig, och sen kommer man till Piazza ala Roma

Parkering finns direkt i anslutning till Piazza ala Romana och den är lite rolig. Garage San Marco Venezia heter den och det är ett 8 vånings hus med parkering på varje plan. När man kör in så får man en lapp med var man skall parkera. Varje våningsplan har en vakt och man lämnar sin bil med nycklarna i eftersom dom parkerar i 2 rader.

Och upp och nedfarts ramperna är gjorda för italienska fixat uno känns det som så långa Volvon tog lite manövrering att komma upp med. Tur att man verkligen vet var man har alla sidor på bilen.

Utsikt från Parkeringsgaraget

Så efter att ha checka in bilen, så drog vi in mot staden. Vi gick mot San Marcus. Först korsade vi Rio Novo, och sen gick vi utefter Rio Del Magazen. Halvvägs in emot staden började vi bli hungriga och då kom till ett par restauranger.

Vi stoppade på Trattoria Pizzeria. Jag tid en Pizza med salami. Johan tog en annan Pizza och linne och Eva tog Lasagne. Så nu har man ätit pizza i Italien också. Mycket gott.

Och äve Evas och Linns Lasagne och johans pizza var mycket goda.

Efter lunchen så gick vi ned till Grand Canal och tog “buss båten” från San Toma ned till Marcusplatsen.

Vi stannade och tog kaffe och lite glass mitt på San Markus platsen. Caffe Florian hade en mottagning av något slag så vi tid cafeet bredvid istället.

Och wow vad det kostar – en kaffe kostade 9:50 € och en glass 10 € eller 13 €. Men men man är inte så ofta i venedig.

Efter lite fotografering så bar det av hemmåt. Vi gick tillbaka till Grand Canale och tog “buss båten” hela vägen tillbaka till Piazza Roma.

Väl hemma på Al Rocol, så tog vi bara lite enkel skickan och bröd, som vi hade kvar sen tidigare och åt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.