Släktinghelg

 Den helg som gick så hade vi besök från Gotland. Evas svägerska Anita var här och besökte med hennes dotter Ina. Dom skulle på kryssning på söndagen och hade frågat för ett par veckor sen om det gick bra att sova över.

Givetvis så sa vi ja till det. Jag har ju alltid varit enda barnen så jag har ju inte haft några släktingar som kommit och våldgästat, utan det har bara vart jag och barnen. SÅ det är faktisk lite roligt att vi har bra kontakt med Eva släkt.

På väg till nynäsDom kom på lördagen med båten från visby kl 11 så vi åkte och handlade lite förmiddagen. Dels så hoppade vi in och köpte lite salvia som jag hade missat köpa och sen gick jag in på systemet, och frågade vilket vin man skulle ha till en Somerset kyckling. Fick ett gott vitt vin som var jättegott till maten. Efter att ha plockat upp dom i Nynärhamn så åkte vi förbi och hälsade på Linn. Dom var ju intereserade av att se Loke, så vi fikade där.

Sen bar det av hem. Jag lagde det nya receptet på Somerset kyckling. Det tar ju en hel del tid, inte så mycket som man behöver stå framför spisen, utan den sköter sig själv mest.

Medans jag lagade maten tog Anita och Ina en promenad här i Hökarängen. Den blev jättelyckad och alla tyckte det var mycket gott. Sen slöade vi, pratade och tittade på tv.

Söndag

På söndagen skulle dom åka men inte förrän kl 18:00 så vi hade mer eller mindre hela dagen på oss. Vi hade pratat om att ta en tripp till Farsta centrum. Anita hade tydligen vart där får många år sen. Det har ju funnits här sen 1960 tydligen. Ett av dom första shopping centra i Stockholm (wikipedia). Men medans jag satt och drack frukostkaffe så ringde Linn, lite lätt desperat. Tydligen så hade Pecka (Linns pappa) vart i Tallin på kryssning och han behövde skjuts från båten hem till Lottie och dom hade druckit lite dagen innan så dom vågade inte och köra och Linn var i Gnesta för styrelsemöte i idrottsföreningen. Och vi hade ju inte så mycket för oss.

Så jag hoppade i kläder och åkte ned till Värtahamnen och hämtade upp Pecka och körde honom hem till Lottie.

Eftersom jag var borta så åkte Anita och Ina själva in till centum. Efter lite eftermiddags fikande så körde jag först Anita och Ina till båten och sen körde jag ned Eva till Lin som skulle hjälpa Linn några dagar med Loke efter Johan är på tjänsteresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.