Julen 2012

Jag då har det vart jul. I goda vänner lag eller vad det är men säger. Har jag har haft ganska mycket att göra så det har inte blivit så mycket att skriva, men här kommer lite bilder och text om vad som har hänt.

Fredagen den 21/12

Jag jobbade som vanligt men kunde komma iväg lite tidigare. Så jag och Eva åkte och handlade maten till julen. Bland annat blev det färdigkokt skicka. Den var lika billig som den bara rimmade och varför ska man då koka och ha sig. Det enda man missar är ju dopp i grytan, men jag säger som steffo sa på morgonprogrammet – Torrt Vörtbröd doppat i skinkfett – inget att missa. Den hem och packa upp och ta det lugnt.

Lördag den 22/12

På lördagen vad det dom sista julklapparna som skulle fixas. Vi var uppe ganska tidigt och kom iväg straxt efter 10. Det var lite kö men tog bara ca 10 minuter att få en parkering.

Var inne och handlade och fixade det vi skulle ha, ganska mycket folk men det gick bra trots allt. Jag var och köpte kaffe till oss, givetvis bönor, och sen skulle vi ju till Stig och Gudrun (Evas Lottie’s svärföräldrar) så jag köpte en lite påsen med mard “Irish Cream” kaffe till dom som julklapp.

När vi sen gick ut var det kaos på parkeringen. En kom fram och frågade om vi hade parkeringsplats och det svarade jag ja på.

Bra – då tar jag den sa han, jag har väntat 30 minuter på en nu.

Och sen följde han efter oss med sin bil. När vi packade in och gick in och satte oss kom det först en bil från samma håll som han som stod och väntade och försökte tränga sig före han som redan stod där. När jag sen startade och backa ut kom det en från andra hållet och försökte tränga sig in från den sidan. Vilket innebar att jag inte kom ut alls. Sen gick dom ur bilarna och jag trodde att dom skulle starta och slåss om min parkering. Hur som helst så kom jag ut, och på vägen hem var det kö hela vägen in från motorvägen till farsta centrum så det var MYCKET folk som skulle handla det sista.

Väl hemma så var det att starta med julmaten lite granna. Vi skulle inte göra så mycket.

photo3Flera uppsättningar janssons frestelse att ha med oss både till Zarah och Robert på juldagen och till Gudrun och Stig på julafton.

Vi gjorde julskickan och bakade grekiskt valnötsbröd. Och med nya senapen blev det jättegott.

Receptet finns här.

Sen blev det till att packa upp nya plastgranen och dekorera den.

Den blev också mycket fin och nu är det mycket jullikt här hemma. Med massor med små tomtar här och där som jag hittar allt efter som.

Söndagen 23/12

Dan före dan. Idag är det julmat. Vi skulle göra janssons frestelse, dels att ha med oss till Gudrun och Stig, samt en att ha med oss till Zarah och Robert på juldagen, samt en till oss själva att ha hemma. Sen ville Eva göra vitkålssallad, som jag inte hade smaka på tidigare.

Vi hade skaffat en lite hushållsassistent som vi använde både till att strimla alla potatisarna och sen även vitkålen, så det gick mycket smidigt, och vi gjorde jansons direkt i aluminiumformar så det var enkelt att frysa in och ta med oss dom.

När det var klart blev det julklapps inpackning och rimning. En del gick ganska enkelt att rimma på men Zarah hade ju önskat en amningspump och hitta ett rim på den var inte enkelt.

På kvällen var det uppesittarkväll med bingolotto så vi tillbringade kvällen framför tv’n, men inte van vi nåt inte.

Julafton

Picture 314Nu var det dopparedagen, och vi skulle åka till Gudrun och Stig. Eva fick sin julklapp (en ipad) men jag ville inte skaffa nåt fodral till den utan att hon skulle få välja det själv, så vi åkte först till Farsta centrum, köpte ett fodral och sen lite kaffe att ha med till våra världar. Så dom fick lite “Irish Cream” kaffe. Sen åkte vi till Tumba.

Hos Gudrun och Stig fick vi först lite glögg och sen blev det kaffe och vi tittade på Disneys God Jul på 1:an. Jag hörde på nyheterna att det var tydligen 3.8 miljoner tittare i år. rekord för 2000 talet. Jag och Stig satt och pratade lite om hans jobb och så medan Eva och Gudrun förberedde julbordet.

Vi hade ju sagt att vi bara skulle ha lite, men det fan som ni ser en hel del. Skinka, Kalkonskinka, hemgjord pastej, sill, lutfisk, köttbullar, prinskorv, jansons frestelse, ägg, med mera med mera.

SÅ nu blev det julbord för hela slanten. Vi åt och pratade och hade det jätte trevligt, Det hela slutade med att Gudrun hade gjort ris-ala-malta, med dom gjorde den med jordgubbar istället för mandariner och det var jätte gott. Vi hade en jättetrevlig julafton hos dom.

Juldagen

Picture 316Nu var det juldagen och dags att åka upp och hälsa på mina ungar. Alla mina hade vart hos susanne på julafton och var nu hemma hos Zarah, så jag och Eva åkte dit. Zarah sa att dom inte hade hittat någon rödbetssallad så vi åkte först till Coop forum i västberga, med dom hade slut också. Sen stannade vi på Willys i Uppsala och där hade dom.

Se bart det av hem till Zarah. Lite mycket snö på vägen med om man tar det lugnt så går det bra.

Väl hemma hos Zarah och Robert så startade vi att förbereda julbordet hos dom. Vi hade med oss leverpastej, revbensspjäll, jansons frestelse och vörtbröd.

Så det blev ett stort julbord där också, med massor med olika godsaker.

Efter det att vi hade ätit var det dags för julklappsutdelning. Hampus fick en damsugare, samma som jag ovh eva gett hennes lilla dotterdotter och hampus var jätteglad. Damsög hela golvet och skulle in under soffa och städa, så vi lyfta på fötterna för han skulle in. Irmelie fick ett sätt med Mixer, Kaffabryggare och brödrost (alla som obh nordicas röda serie) och verkade också gilla det jättemcyket.

Här kommer några bilder på bland annat nya tillskottet Elinore som Eva var jätteglad i att hålla:

Picture 317 Picture 318 Picture 319

Picture 320 Picture 321 Picture 322

Annandagen

Sista julhelgs dagen. Vi hade inget speciellt för oss utan tog det bara lugnt och skönt. Tittade på tv, åt lite mer julskinkan, och sen var det att köra hem eva som skulle jobba.

Jag skulle ju också upp på torsdagen och jobbar så det fick bli lite lugnt,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.