Missade perseider

I går var det första dagen av meteorregnet perseiderna. Detta är en av dom största meteorregnn som återkommer varje år och eftersom jag är nere på kusten och det är mindre ljusnedsmutsning här så hoppades jag på en fin syn av dom. Tyvärr så var det mulet vid 12 så jag lyckades inte. Det är idag (den 11:e) som är den besta kvällen så jag hoppas att det är klart idag.

Annars så är det lugnt här nere nu.

Igår så åkte mina släktingar i andra stugan hem, både pia och anitas syster ska börja jobba idag så dom var tvugna. Vi hade en jättetrevlig räk och kräftfrossa på måndagen. Ingen av dom hade vart på lotsutkiken vid scanraff (nej premraff heter det nu) så vi åkte dit. Och sen åkte vi in till stan för att handla och ned till fiskbutiken bar det av. Pia längtade efter kräftor så vi köpte kräftor och färska räkor. 270 kr per kilo räker är mycket men nån gång kan man väl unna sej. Jag lagade till min rode iland sås, ja egentligen är dte väl en sås som är gjord för att vara till räkcoctail men den fungerar vra och alla tyckte den var god. Massor med skaldjur, och bröd till. mumma.

Sen avslutade vi det hela med att pia hadde bakat en sommartårta med jordgubbar, hallon, bananer och blåbär. Också jättegod.

Men nu är jag altså ensam och kan ägna mej åt att jobba ikapp det jag måste ha gjort. Och tillbringa lite tid uten i solen och ha det skönt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.