Telefonidag

Alla andra i sverige firar midsommar idag. Jag har ängnat dagen åt telefoni. I alla fall förmiddagen.

Det hela startade med att min nya telefon kom igår, och när vi var på väg ned till kusten så stannade vi kort i Kumla och hälsade på majsan och hämtade det. Och idag så startade jag att uppgradera min telefon.

Jag har haft min gamla Sony Ericsson t630 ganska länge nu, kollade lite och den kom ut i början på 2004 så jag har väl haft den i minst 5 år i alla fall. Så det var väl dags för en nu. Så jag startade med att kopiera ut alla kontakter till sim kortet. Det var hela 178 stycken. Efter som jag också nvänder sms för att lagra en del av informationen till min körjournal så kopierade jag även över sms till sim kortet.

Och sen packade jag upp nya och såg vad som kom med. Verkar som man till och med fick ett litet minnes kort men man får väl testa lite senare.

In med sim kortet och starta up den nya. Grundinställningar och sen så frågade telefonen om den skulle kopiera in alla kontakter. Ja tack och vips så hade jag alla kontakterna där. Enda problemet var att den sa att den bara importerade 90 stycken. Tydligen så raporterar den gamla telefonen varje nummer som man har (Home, Mobile etc) som ett enstaka men den nya raporterar dom som bara 1. Pust. Tack och lov. Så var det avklarat. Trodde jag.

2 saker kvar att fixa – mitt tema – startrek givetvis och min ringsignal – ochså stratrek. Så jag staratde upp det gamla och skickade min ringsignal som ett mms till mej själv, och sen bytte jag till nya och ladda hem. Men inte!!! Den vägrar att ta emot MMS. Och efter en del tester, så kontaterade jag att den vägrade att koppla upp sej mot internet också.

Så efter kollade och letande och till och med nedladdning av nya setting från telenor så ringde jag till deras support.

Ja visst – då skickar jag ned nya internet inställningar till din telefon. Vänta… Vänta… Vänta.

Och inget kom. Efter en bra stund så var jag lagom irriterad men kom på en sak som han nämde i förbigående. Dom nya sim korten hade jag fått frö att nya telefonen kunde använda 3g och detta fanns inte med på gamla sim kortet. Efter lite funderande, rinde jag upp suporten igen och fick dom att enabla dom nya korten och vips så fungerade allt.

Telia

Efter att min nya telefon var igång så var det dags att angripa telia. Bredbandet här nere har ett problem och det är att det tappar adsl förbindelsen då och då. Och eftersom jag vet hur telia fungerar s”var jag tvungen att se till att jag verkligen kör i första jacker annars var jag helt säker på att dom skulle klaga på det.

Så vi drog ned kabeln till vardagsrummet och kopplade in adsl modemet där. Och när det var klar och det fortfarande gav en del fel så kopplade jag upp mej över internet och startade en chatt med kundtjänst.

Jessika som hon hette frågade några korta frågor, sa – jag ska kolla dit modem, komm tillbaka och sa – ja jag ser att det är ett problem då och då. Vi skickar ut en tekniker och kollar. Ska vara fixat om 3 arbetsdagar.

Jag höll på att ramla av stolen för så enkelt brukar det ju inte vara att få telia att fixa saker men om man träffar rätt person så.

Nu blir det en trevlig midsommar med barnen. Ha det så bra alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.