Helg med blinda finkar

Nej jag ar inte drabbats av akut fögelsjuka eller behov att ta hand om skadade fåglar. Och nej inget annat mer eller mindre sjukt med fåglar heller. Detta är ett recept på en speciell köttrullad från Holland som jag ska försöka laga senare idag.

Jag såg resemptet på “The Hairy Bikers Cookbok” på bbc lifstyle och tänkte att det låter gott.

I princip är det en köttrullad med både ryggbiff och skinka som man rullar runt en kryddad fläskköttfärs i, bryner och sen kokar i öl. Gissa om det kommer att lukta gott i lägenheten senare.

I går så var jag ute och handlade. Det var en del speciella saker att handla till receptet och man skulle bland annat ha salvia. Och gissa vilken som var den enda kryddan som dom hadde slut på. Givetvis salvia. Hade en trevlig kille på affären att till och med leta igenom lagret för att se om dom hade där. Men inte. Så jag fick åka till en annan affär och köpa det där. Ett kvitto på hela 17 spän.

Sen hoppade jag in databutiken brevid också, för att köpa lite mer disk. 1 Tb diskar har blivit riktigt billiga och jag vill sätta in en i min stationära maskin här för att lagra dom SF tv-serier som jag laddat hem. Och jag ville också ha en 1 TB USB disk så att man kan köra en backup. Paranoida jag 🙂

Och det visade sig att USB varianten var billigare är inbyggandsvarianten – weird. Men skaffa det i alla fall och en VGA kabel. Nya TV’n har ju en PC ingång också så med lite pillande kan jag nu ha en skärmbild på TV’n också från datorn.

Så jag återkommer senare om receptet och hur dom “Blinda finkarna” var.

One thought on “Helg med blinda finkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.