Film helg

Denna helgen var det film på agendan. Jag och Eva ville gå och se “Micke & Veronika” och jag, Linn och Johan vill gå och se 3:e delen på Hunger Games – Mockinjay, del 2.

Så vi startade helgen med att gå på Micke och Veronica på lördag eftermiddag, jag och Eva. Filmen var på Filmstaden söder, och jag och Eva tog bilen in för att kunna ta en sväng till Linn och Johan efter filmen. Samt att vi behövde tvätta bilen också. Den var så skitig. Men det var massor med kö dit så jag sa att vi tar det efter filmen, på vägen till Tumba i stället.

(Bild från SF.se)

Filmen är en rolig historia om snickaren Micke som träffar sjuksköterskan Veronika. Allt är jättebra och dom är mycket förälskade. Det uppstår många roliga söner när deras barn skall träffa varandra. Mycket komik.

Men sen ska dom på semester. Och Veronikas familj kommer från västkusten, närmare bestämt runt smögen. Och dom skall dit ner och fira semester.

Och nu börjar problemen. Veronikas “fina” familj skulle ju inte gilla en vanlig snickare så dom säger att Micke är kirurg. Och sen blir det bara värre.

Det blir ju inte bättre när Mickes pappa, som Micke har sagt var död, dyker upp. Förväxlingarna blir bara värre och värre.

Jag ska inte berätta hela historien, men man kan ju helt klart säga att den är rolig, mycket rolig. Så helt klart en film att se.

Det enda som störde mej lite var att när dom åkte till smögen, från Stockholm, så hade dom en kort scen när dom åkte över uddevallabron, och den spelades in åt fel håll, dvs dom åkte mot Göteborg och inte mot smögen. Suck. Men det var bara en liten sak.

Sen bar det av till Linn och Johan, via macken och få bilen tvättad. Det var fortfarande lite kö men nu hadde vi ju inte en absolut tid att passa.

Linn och Johan hade ju Alida och Elsa hos sej, för Lottie och Sören var ju på teater, så vi stannade där och var med dom och tittade på Mellodifestivalen. Både Alida och Elsa tyckte det var roligt att rösta med appen på min telefon, så dom klängde en hel del på mej.

Söndag

Söndag var en lugn start. Vi hade ju planerat att äta pannbiff på lördagen , innan vi blev bjudna på middag hos Linn, så vi fixade detta nu på söndagen istället. Och sen bar det av till bio igen.

(Bild från SF.se)

Idag var del del 3 av Hunger Games, Mockingjay, del 1.

Detta är del 1 av sista boken i trilogin om Hunger Games.

I förra filmen, och boken, så fritogs ju Katniss och nu får man följa hennes tillfrisknande och fortsatta strid mot president Coriolanus Snow.

Motvilligt blir hon motståndsrörelsens frontfigur -The Mockingjay.

Jag tyckte personligen att filmen var mycket bra, även om en del av chocken över vissa scener inte var så stor eftersom jag läst boken redan.

En hel del kritik har kommit fram på nätet men jag tror det är för att denna del lite mer handlar om psykologin bakom det hela och är lite djupare än dom tidigare två filmerna.

Men jag uppskattade den mycket och skulle inte ha den osedd.

Väl hemma sen så var det att titta på Så ska det låta. Idag så visades ju det avsnitt som vi var md på inspelningen av. Det var inte enkelt att se oss, men om man visste var vi satt kunde man skymta oss några gånger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.