Kabelnisse

I går var jag kabelnisse en stor del av dagen.

Förra gången när vi var nere så var det ju problem med nätverket och adsl anslutningen. För att inte störa anslutningen och för att telia inte skulle kunna säga att jag kopplat in fel så flyttade jag ju ned adsl modemet till huvudjacket som var i vardagsrummet. Detta innebar en hel del kablar gående kors och tvärs i huset. Switch och firewall med mera satt ju uppe på första våningen, så kablarna från adsl modemet fick ju gå dit upp. Nu är detta fixat och adsl fungerar klockrent igen. Men kablarna var ju kvar.

Och sen så ville jag ha ned min ip telefon som är kopplad till företagsväxeln. Lite löjligt att ha en växeltelefon här nere som man inte hör. Så det blev en kabel ned till en lite switch och till telefonen.

Men allt detta låg ju bara på golvet så igår bestämde jag mej för att fixa detta mer eller mindre permanent.

Jag drog ned telepluggen och splittern till första jacket från övervåningen och kunde på så sätt få upp adsl modemet igen. Och blev av med den kabeln. Den nya går genom fönstren och upp till övervåningen.

Sen drog jag nätverkskabeln  ned samma väg så nu är allt snyggt och prydligt. Så mycket det går i alla fall. Jag ska nog försöka få till en riktig kabelkanal mellan övervåningen och bottenvåningen men det får bli ett senare projekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.