Nu är det jul

Det är lite svårt att får julstämming med plusgrader ute, solen skiner och ingen snö. Trots detta så är det ju snart jul. Nu är i alla fall alla julklapparna avklarade. Och igår så gjorde vi också stora julhandlingen. Jag var uppe och hälsade på Zarah i går och vi gjorde den stora handlingen. Det är lite sjukt vad folk stressar och är ohövliga i affärerna. Tänker aldrig på var man ställer vagnen, blockerar hela gången och kör på folk. Jul ska ju vara roligt och trevligt men det verkar som om folk blir lite galna i affärerna.

Men jag har ätit julskinka och vörtbröd nu så man får väl säga att julen nu definitivt här i alla fall.

Hur som helst så är det gjort i alla fall. Och sen åkte vi hem, och packade ur allt och sen satte vi igång Boxer boxen och fixat igång alla kanaler efter att ha letat lite bland alla sladdar. Så nu är Kalle definitivt fixad.

Sen var det till att åka hem igen.

Idag på söndag har jag jobbat med servarna som vi snart ska levereras till Fillipinerna snart. En av servrarna hadde problem med att kortet för diskarna fungerade inte. Så vi fick en utbytersserver. Jag måste säga att Dustin som vi köpte igenom skötte detta snyggt. Efter lite samtal så fick vi leverans av en ny – som var nästan helt lika dan, och den gamla skulle bara returneras. Snabbt och smidigt.

Dock så ver det givetvis ett litet problem. Den nya servern hade 2 GB RAM och den nya gamla hade 1 GB RAM. Så Dustin levererade med 1 GB extra minne. Inga problem. Jag monterade detta och startade. I fredags så kom också dom extra minnena som vi har beställt. Så jag startade och montera in dom i servrarna i fredags och skulle avsluta i dag med den sista servern. Och fick givetvis problem. Man har tydligen minne för varje servers processor (och det finns plats för 2) så med den konfigureringen så får jag bara plats med 5 GB i den server som ska vara we b och databas server. Jag får ringa till dustin och se hur vi ska lösa detta i morgon men antagligen så är det ok i alla fall.

För att komma i julstämming så har jag spelat julsånger hela dagen och det känns lite mer som jul nu i alla fall.

One thought on “Nu är det jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.