Semester :D

Då var det dags för semester igen. Denna gång är det 2 veckor på kusten, och det är första semester på kusten där jag är anställd på IIS. Känns lite konstigt. Förut brukade jag ju jobba en hel del från kusten och kolla mail etc dagligen. Jag kommer att kolla mail ganska regelbundet nu också för när jag var tillbaka från Gotland tog det 1 dag att komma ikapp en veckas mail. Inte roligt.

Så nu bär det av ned till kusten.

Vi packade på torsdagskvällen, så vi kom iväg ganska tidigt. Åkte ned till Linn och Johan och lämnade hundburen som var i vår bil sen vi var på Gotland. Och sen bar det av.

Det var ju stopp på södertäljebron, så jag räknade med att åka över färjan vid Mörkö, för att slippa köerna, men när vi kom till Tumba så var det kö mot Södertälje redan, så jag kastade snabbt om planen och åkte över salem och gamla södertäljevägen.

När vi åkte förbi E4’an så såg man hrr det stod still helt där. Och även om det tog ca 1 timme extra så kom vi igenom ganska bra.

Och när man väl var förbi Södertälje rullade det på bra. Det var nästa så man märkte att det var lite lugnt och inte så mycket bilar ned mot kusten.

Efter en tankning i Nyköping så rullade det på utan problem fram till Vättern, och ett stopp på Brahehus för att sträcka på sig.

Väl framme i Uddevalla handlade vi lite på Coop. Det var lugnt även där. Inte mycket folk. Jag antar att folk var hemma och firade midsommar. Vi ville ha lite färska räkor men det var slut. Så det fick bli lite i en burk istället.

Väl hemma gjorde jag min Thousand Island dressing, och vi hade en trevlig midsommarmiddag med räkor, kräftstjärtar och lite god ost.

Midsommardagen

En lugn morgon. Man slås varje gång när man kommer ned till kusten hur lugnt och tyst det är. Jag startade dagen efter en lugn frukost, med att ta fram trädgårsmöblerna och montera upp hammocken.

Sen blev det lite trimning, för även om vår snälla granne hade klipp gräset så var det lite som man inte får bort med en klippare.

Jag körde även en sväng med gasolbrännaren för att få bort lite ogräs, och sen sprejade på med mer ättika för att försöka ha död på så mycket man kan.

Det var nästan klarblå sol under dagen, men på kvällen startade det att regna lite och det åskade även den del.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.