Slutet på gotlandsveckan

Då var det sista dagarna på Gotland för denna gång. På torsdagen så tog vi det lugnt. Framåt lunch så kom Anette och Krister ut och hälsade på.

Det fanns en Tvättmaskin som skulle installeras och den gamla i stugan skulle in till Pecka i Visby, så Linn och Krister monterade ut den gamla och bar in och installerade den nya i stugan.

Sen tog dom den gamla med sig in till Visby.

Fredag

På fredagen så ska vi bara vara turister. VI startade med att åka upp till Fårö allihopa.

Det är skönt att vara på Gotland innan massinvasionen kommer. Just nu är det bra för alla saker har öppnat men denna veckan är veckan innan alla kommer för midsommar. Så det var en lite kö till fäljan till Fårö men inte så mycket.

Vi startade med att åka till Sylvis Döttrar Hembageri mitt på Fårö. Loke var lite hungrig och skulle ha lunch och vi andra tog lite lunch också.

Jag tog en mazarin och en glass, Eva och Linn tog var sin macka. Svea fixk vara med en stund till dess att hon startade och skälla på dom som kom och skulel till Toa en bit bort, då tog jag henna tillbaka till bilen och hon fick ligga i hundburen med öppen backlucka. Vi satt ju så vi såg bilen. Och hon är ganska trygg där så hon la sig ned och sov.

2016-06-17 13.46.44

Sen bar det av upp till Fåröfyr som är längs norr och öster ut på Fårö. Vi stannade en stund och gick ut och fotograferade. Jag och Eva startade och tog med oss Svea. När vi kom tillbaka så gick Linn en sväng. Och när hon kom tillbaka var det dags att byta på Loke. Han hade bajsat upp på ryggen, så det är ur att det finns våtservetter.

2016-06-17 13.48.56Sen åkte vi ned mot raukfälten på västsidan av Fårö, och stannade vid Digerhuvud och fotograferade lite igen.

2016-06-17 14.46.382016-06-17 14.49.262016-06-17 14.49.39

 

Sen bar det av hemåt. Jag körde in Linn till Pecka så hon kunde hjälpa till lite mer och Lotta körde hem henne senare på kvällen.

Lördag

Lördag är vå sista hela dag på Goland, och vi har inget speciellt planerat, utan tänker ta det lugnt och skönt. Packa lite granna och sen städa. Efter en lugn fömiddag så kom Airi och Kenta på besök.

Linn åkte in och hälsade på Lotta lute medan vi passade Loke.

2016-06-18 18.24.39På kvällen blev det Gotlänsk färsk Sparris och hemgjord hollandaisesås. Den är ganska enkel att göra tycker jag (som nu har blivit van vid att göra den eller bea). Och det blir underbart gott.

Söndag

Hemresa, Ja då var det slut med Gotland för denna gång. Linn blev hämtad av Lotta för hon flög runt lunch med Loke. Vi tog lite av hennes packning eftersom vi dels hade plats och vi skulle ju och lämna Svea på vägen hem.

Så vi åkte in till Visby och tog en lite sväng förbi Pecka och tackade för lånet av stugan och köpte en tidning och lite snus till honom innan vi åkte ned till Gotlandsbåten och checkade in.

Det tar lite tid att packa båten för det är ett ganska komplicerat bildäck, men vi fick en bra placering så vi kommer att komma av ganska fort. Vi gick upp och satte oss, och vid halva resan fick jag gå ned och hälsa på Svea. Hon var givetvis glad att se mej, men hade inte ro att dricka trots att jag hällde upp lite vatten åt henne. Men hon har det bra, hon låg faktiskt ock sov ganska hårt när jag kom ned.

Vi var framme i Norrtälje på utsatt tid, men igen, det tod lite tid att komma av färjan. Sen bar det av hem till Lin och lämna Svea och sen handla lite kort och hem.

One thought on “Slutet på gotlandsveckan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.