Födelsedag på Gotland

Söndagen på Gotland tog vi det ganska lugnt. Vi startade med en lugn och skön förmiddag, med frukost och kaffe i lugn och ro.

På eftermiddagen ville vi ta en lite sväng, så efter det att vi var och handlade lite på ICA i Slite, så tog vi en sväng till Eva’s bror Krister och Anita och hälsade på dom. Dom bjöd på fika och vi pratade en stund. Deras lila katt gillade inte att Svea var med och gick och gömde sig. Se bar det av hem och lite middag med färskpotatis och sill. Eva tog matjessill och ta tog 1 bit löksill. Gillar inte matjessill.

Måndag

PÅ måndagen så startade vi med en tur till södra Gotland. På vägen in handlade vi lite till Pecka, och sen bar det av nedåt Klintehamn och sen ned till Hoburgsgubben. Vi stannade lite kort i Djupsvik och rastade Svea innan vi åkte vidare. Fick en jättefin bild av Stora och Lilla Karlsö som ligger utanför en bit.

2016-06-13 13.16.13

Först så blev det förbi Burgsvik och Grå Gåsen. TV4 är ju nere på ön och spelar in detta års “Så mycket bättre” och vi hade hoppas att få sen nåt av dom, men det var helt tillstängt och sotra skyltar “Förbjudet tillträde” var uppe. Vi kunde bara se att dom spelade in men inget annat.

Sen åkte vi kustvägen ut till Hoburgsgubben. Stannade och tittade på den lite och Svea fick rasta sig igen.

2016-06-13 14.25.08Sen bar det av hemåt. Först in till Visby och hälsa på Anette. Dom hade precis lagat middag, så vi fick Asiatisk kycklinggryta och ris. Och lite ficka efter det. Så nu har vi redan hunnit hälsa på alla Evas släktingar.

På kvällen kom Linn och Loke ned med flyget så jag åkte in vid 8:30 och hämtade dom. Flyget var lite försenat men inte mycket.

Tisdag

Jaha, då vart det födelsedag på Gotland. Det är visserligen inte så viktigt numer. Ju äldre man blir, ju mindre viktigt blir det på något sätt. Jag fick en fin blomma av Eva, och alla sa grattis via telefon eller Facebook. Björn var först med att gratta eftersom han är nere i Filippinerna och det blir den 14:e mycket tidigare än här.

Vi startade med att packa upp nya sängar som hade kommit och bar ut dom gamla. Jag lastade i allt packmaterial i bilen och ska ta med det till sopsorteringen när vi åker in till Visby.

Vi hade inte jättemycket planerat för dagen, och Linn ville in och städa och hjälpa pecka lite, så jag körde in henne. Vi handlade lite på vägen och jag släppte av Linn hos Pecka. När jag körde ut från Murgränd så såg jag ut över Visby och hoppade ut och tog en bild.

2016-06-14 13.29.20

När jag handlat för oss och var och tankade ringde Linn och undrade om jag kunde komma tillbaka och hämta några kassar med saker till som skulle till soporna så jag åkte in och hämta detta och sen ut till Slite och sopsorteringen där.

En bra stund senare mot kvällningen så var linn färdig så jag åkte in och hämtade henne.

Onsdag

Ännu en lugn dag. Skönt med semester och inte behöva tänka på jobb. Linn skulle handla en ny våningssäng till lilla stugan så vi åkte in till Jysk och handlade den, och sen ned till Pecka.

Linn sms’ad och sa att hon skulle vara klar runt 6 så jag åkte in och hämtade henne och ännu mer saker att åka till sopsorteringen och återvinningen med.

På kvällen grillade vi sen lite granna och bara hade det skönt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.