Julen närmar sig

Jaha, börjar man få julstämning? Kanske, i alla fall så har det börjats med julstöket.

I Lördags så var det dags för bak och julskinkan. Jag startade dagen med att baka bröd. Det var ett tags sen och huser luktade gott när det väl var gräddat och klart.

Smaskigt med nybakt bröd till sen frukost.

Och sen var det julskinka.

Jag hade tänkt mej att skippa detta med att koka skinkan i år men jag hittade ingen liten. Det fann 2.5 kilos färdigkokta skinkor det kändes lite mycket. Så det fick bli en 2.2 kilos liten rimmad som jag fick koka själv.

Flera recept som jag läste tyckte att man skulle koka den i ugnen på 125 grader och ingen folie. jag är säker på att dom gamla recepten som jag brukade köra tidigare var 175 grader och att man svepte in skinkan i folie innan man körde den i ugnen men jag tänkte att det är väl lika bra att prova och den blev jättegod.

Söndag

Snö, Snö, mycket snö. Och i morgon ska man ut med bilen så jag gick ned och skottade ut den. Och det var snö upplogat till halva dörren. Och moddig, saltinbakad snö. Hård som sten nästan. Då det tog ca 2 timmar att få skotta ut den.

Det räcker nästan med snö nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.