Påskkärringar

Nu har man vart och inhandlat maten inför helgen, och som tur var kom jag ihåg att köpa godis. Det är ju påskkärringdags. Jag kommer ihåg att jag nåt tidigare år hade jag missat att köpa godis och jag gillar inte att göra barnen besvikna. Så i år laddade jag upp. Det var extra pris på mashmallows så det blev 2 påsar av det, sen blev det 2 påsar med bilar (också extrapris) samt 1 påse polly. Det fyller en JÄTTEskål.

Jag fick som sagt besök av 8 påskkärringar på en gång och dom var jätteglada att dom fick ta godis och ganska mycket – mashammlows fyller ju upp jättemycket. Den minsta av dom bar deras korg och den älsta var helt klar basen, delade ut påskkort, och viskade “ta inte så mycket”. Men eftersom dom var så många så sa jag att dom fick ta en gång till – det skulle ju räcka till alla. Roligt.

Det finns ju en del debatt (andies blogg) om det är bra och ok med påskkärringar eller inte, och jag är av uppfattningen att om dom gör sig mödan och delar ut påskkort, klär ut sej och ev. sminkar sej så ska man vara med på det hela och dela ut godis. Tycker i alla fall. Men att bara gå runt och be om godis gillar jag inte. Så det var bra att det kom “riktiga” påskärringar till mej.

Glad Påsk

på er alla

One thought on “Påskkärringar

  1. Visst kan jag också tycka att det är okej att barnen får godis om de nu gör sig mödan att dela ut kort och klä ut sig. Men här i min stadsdel så gör de inte det utan kommer handfallna med en systemkasse och tror att man ska ge dem godis. Det tycker jag är fel, sen så brukar de till och med komma på fel dag och det tycker jag inte heller förtjänar något godis.

    Men jag kan nog lova att du är en av de populäraste personerna i trapphuset eftersom du faktiskt ger dem godis.

    Glad Påsk på dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.