Andrew på besök

Ja då har det varit helg igen. Denna helgen har jag haft besök an min kollega Andrew från England. Jag hämtade honom från Stockholm West – dvs Västerås flygplats – på fredag eftermiddag. Han bor ju nära Stanstead så det är ganska praktiskt att åka med Ryan Air till Sverige, och billigt också.

På hemvägen åkte vi till nya CoopForum i västbärga som precis har öppnat. Jag hade tänkt att åka dit tidigare men har helt enkelt inte hunnit. Det är ett stort coop forum och dom har shop and go. Mycket trevligt. Kommer antagligen att bli ett av mina favoritställen i fortsättningen att handla på.

Lördagen tillbringade vi med att vara ute och geocasha eller vad ska man kalla geocashing på svenska. Detta går ut på att man ska hitta små skattgömmor med hjälp av GPS mottagare. Man kan leta upp en i närheten via http://www.geocaching.com/ och man får koordinaterna till en. Eller om det är en fler stegs, så får man kordinaterna till första ledtråden. Där kan man sen hitta olika nummer som leder till nästa och så vidare och på slutet kommer man fram till cashen. Man loggar detta både i en liten loggbok samt på siten så man kan se var man har varit. Andrew är en jättefantast av detta och det är ett ganska bra sätt att ta sig ut och att hitta olika nya platser som man inte vart på. Dom flesta som placerar ut dessa är vanligt folk som tycker att en plats kan vara internsant eller så.

Vi startade med en som hette “kärnkraftverket”. Denna ledde fram till Ågesta. Den första lilla kärnkraftsanläggningen om startade i Sverige och ligger alldeles utanför farsta insprängd i ett berg. Ett interesant faktum som man fick reda på var att dom nästan lyckades starta en härdsmälta 1969. Då hade vi fått ett eget Tjernobyl. Men dom lyckades får till på det i tid. Detta tystades ned och kom inte ut förrän 1994 tror jag. Så man lär sig när man är ute på geocashing.

Sen klarade vi av en till cashe som hette militärbron men den verkade vara borta. Inom gocashing världen så kallas det att “mugglare” har tagit den. Undrar var man fick det ifrån :).

Som slut på dagens eskapader gjorde vi en dom hette stockholmsberget. Låg ute i trångsund och uppe på ett ganska högt berg i området. Mycket fin utsikt.

På söndagen gick vi runt skogskyrkogården. Ja det är inte så konstigt som det låter. Det fanns en geocashe där, och historian bakom denna kyrkogård är ganska internsant. Så det var därför vi vandrade runt där. Efter detta så åkte vi hem och bytte om och sen åkte vi ned till Börderna Olsson när Zarah, Robert och Ylva hade kommit ned. Vi var där för ca 10 år sedan och barnen tyckte att maten var mindre nu. Dom har väl växt. Men den var jättegod och inte alls så vitlöks stark som jag kom ihåg det.

På måndag var det secDNS workshop. Detta var det som Andrew egentligen kom över för. Eftersom vi var med och startade upp det hela i Sverige och har lite erfarenhet så var vi med i en av panelerna under dagen. Det tog jättelång tid att ta sig in till centrum för det var “löv” halt på tunnelbanan så det tåg som vi kom med var försenat. Vilket innebar att alla skulle tränga sig in just på vårt trots att det kom 2 tåg direkt efter oss. Så tåget blev ca 2 minuter försenat för varje station. Stackars tågföraren försökte tala om för folk att det kommer mera tåg direkt efter oss men ingen brydde sig. Men vi han dit i alla fall.

Det var mycket folk där och intresset för secDNS har ökat massor eftersom det finns in bugg som visade sig i somras och att folk nu kan skapa oreda på internet utan detta. Då det var folk från hela världen här. Dland annat så pratade vi med dom som sköter domänen för Malaysia. Så det var en internsant dag. Konferensen slutade runt 5:30 och dom skulle iväg på middag vi 7 men varken jag eller Andrew orkade vänta så vi gick till gamla 2 remmnare som är omgjord till en engelsk pub och åt en god middag och sen hem.

Tisdagen var lugn – jobbade med EPP och annat. Vi var en sväng ute och handlade men annars tog det ganska lugnt.

På onsdag var det hemresa för Andrew så jag körde honom till flyget i Västerås och vi tid en lunch på Hummelsta fiket. Och sen tillbaka och jobba igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.