En helg på kusten

Det är höst helt klart. Dagarna blir kortare, det är dimmigt på morgonen och termometern faller mer och mer ned mot 0 och minusgrader. Detta innebär också att det är dags att stänga ned sommarstugan och fixa allt inför vintern. VI bestämde att förra helegen var en bra helg, Zarah var ledig och kunde åka ned. Jag hade inget planerat så det passade bra.

Från början var det alla som skulle med och vi planerade att åka ned på torsdag kväll när Zarah slutade jobba. Sen blev det så att David och Åsa skulle flytta åt David så dom kunde inte komma med och Irmelie skulle till tandläkaren så Ylva kunde inte komma med så i slutänden blev det bara jag, Zarah, Robert, Jessice och Robbin. Så vi klarade oss med en bil. Det gör ju det hela lite enklare och billigare. Zarah slutade och jobba kl 10 så jag hämtade upp jessice vid 9:45 och åkte hem till Zarah. VI kom iväg runt 10:30 på kvällen – ganska ok. Det var lite trångt för hundarna. Vi hade 3 med oss. Zarah’s Andi och Jessices Cherrin och sen zena – en valp som Robbins mamma har och som dom var hundvakt åt. Lite trångt men det gick.

Resan gick bra, men det var ganska kallt – runt 2 tiden när vi åkte över det lite högre området innan Mariestad var det nere i bara 1 grad och jag undrade om vi skulle se frost redan, men det klarade sig. Vi var nere efter 3 och så upptäckte jag att värmen inte var på. Jag hade ringt och pratat med Magnar som brukar fixa detta men dom hade missat och sätta på detta. Så jag slog på elkasetten och cirkulationspumpen.

Men det var kallt och det var bara att krypa ned under täcket och värma sig så gott det går. När jag vaknade på morgonen så var det nästan lika kallt. Jag gick ned och kollade och allt var på men det hade bara blivit lite ljummet – misstänkte att cirkulationspumpen inte fungerar som den ska. Men jag startade med att göra kaffe och när jag hade startat detta så kom en kille från rörläggningsfirman. Han sa att Magnar var mycket ledsen att han hade glömt det hela. Jag talade om att jag trodde att pumpen krånglade och han tittade och fick igång den.

Jag pratade senare med Magnar och vi måste nog byta pumpen. Vi pratade också om att skaffa en automatisk shunt (tror jag det heter) som dels är termostatstyrd samt att den ev ska vara telefonstyrd så man kan ringa ned och sätta på allt. Men det får bli senare.

När jag försökte få igång bredbandet så vägrade brandväggen att starta. Efter en hel del försök så konstaterade jag att det nog är disken som har slutat att fungera. Eftersom jag inte hade några saker med mej får jag ta med mej den hem och fixa hemma till nästa säsong.

När Zarah vaknat upp så åkte vi ned och handlade lite så vi hade till frukost. Det mest nödvändiga etc. VI tog det kanska lugnt och bara planerade och gjorde småsaker på fredagen. Åkte och handlade mat och damsugarpåsat etc.

Lördagen var den stora städardagen. Alla utemöbler skulle tvättas av och ställas undan och gräsmattorna klippas etc. så det var en dag full av jobb. Det var inte så mycket att göra så det gick ganska bra. Det måste ju göras inför vintern. Alla hjälptes och och det gick ganska bra och snabbt. Efter en lugn kväll där vi ägnade oss åt att titta på film var det dags att packa ihop och åka hem.

VI städade av det sista och packade ihop och kom iväg runt 1. På hemvägen passade vi på att åka förbi och hälsa på Sture i trollhättan. Han börjar bli gammal nu och har problem med sitt hjärta. Han berättade för mej att han hade plockat äpplen i trädgården under veckan och svimmat. Berodde kanske på att han böjde sig ned och upp en hel del. Men han kröp tillbaka och och aktiverade larmet och åkte in till sjukhuset. Men dom kunde inte göra något. Plötsligt blodtrycksfall tror jag att dom sa att det var. Han borde ta det lite lugnare men jag antar att det är svårt att sluta med sånt som man är van vid. VI skulle bara ha lite kaffe och macka på vägen men han hadde givetvis både mackor, kakor och bullar.

Sen var det det ut på vägen igen. Ganska händelselös resa med några stopp. Vi var uppe i Uppsala runt 9 och jag var hemma i stockholm vid 11. Ganska trött och mör men kusten är nu fixat. Tack alla som var med för hjälpen.

One thought on “En helg på kusten

  1. Det låter ändå som att ni hade en bra tripp till kusten. Även om det krävdes lite muskelkraft att få ordning på allt.
    Vink vink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.