Gotland 2017 – Lördag – Östra Gotland

Det ser ut att bli en fin dag här på Gotland idag, lördag. VI tänket att man skulle åka runt lite på östar gotland och se vad som finns där. Bland annat ta en lunch på Rökeriet i Katthammarsvik.

Så vi satte ut och jag satte GPS’en på rökeriet.

Vi var ju ute i god tid, så det var inte dags att åka till rökeriet direkt, men Grogarnsberget ligger ju precis bredvid så vi åkte den vägen ned mot Herrvik.

Stannade lite kort mitt i naturresevatet och tod en bild ut över Östergarnsholme.

Sen stannade vi lite i Herrvik. Och skulle ta lite glass i värmen. Då såg vi nåt riktigt roligt. Tydligen så finns det numera glass för hundar också. Riktigt roligt. Dom hade lokal glass som var jättegod.

När vi åt glassen så gick Andrew fram till alla killarna med motorcyklarna och pratade lite och tog några bilder.

Sen åkte vi vidare ned mot dom fälten som jag vet fanns med massor med blåeld precis innan Sysneudd.

Lite roligt – när vi kom fram dit så var hela gänget med motorcyckelkillar där och tog lunch. Vi räknade ju med lunch i katthamarsvik så vi satte kursen tillbaka dit.

Lunchen var jätte god på Katthamarsviks Rökeri. Andrew tog deras “berömda” fisksoppa och Sandy tog deras räklåda. Eva tog deras kallrökta lax och jag en barnpotition med deras kokta lax. Jag var lite orolig för fisksoppan för jag vet att den har saffran i sig, men han tyckte den var god.

Efter lunchen så åkte vi tillbaka lite och upp till utkiken på Östergarnsberget. Och jag och Andrew gick ut till utkikspunkten och tittade och man såg jättelångt åt alla håll.

Sen bar det av ned till Ljungarn en sväng och åka längs standen där. Andrew tyckte att det var en konstig liten by som bara hade ett Coop centralt och inget annat men så är det ju ganska ofta i Sverige.

Efter det var vi ganska nöjda med rundkörning så vi åkte hemmåt och lagade middage. Jag gjorde min hemmagjorda bearnaissås och sen grillade vi marinerade entrecôte. Jättegott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.