Gotland 2017 – Fredag – Södra Gotland

Vi funderade vad vi skulle göra på frdagen och det som fanns på listan som alla verkade gilla var att åka till södra Gotland. Vi hade först tänkt att åka in till Visby och gå i affärer och titta på stan, men eftersom det var studenavslutning så ädrade vi oss. Planen blev nu att åka kustvägen ned från Visby till Hoburgsgubben. Och sen ta en svämg förbi Hemse och se till Eva’s mamma och pappas grav.

Så vi tog vägen ned till Visby. Idag tog vi innervägen och Andrew hittade några fält med Vallmoblommor och skulle givetvis fotogafera dom, så jag fick stanna. Han skulle ha velat haft solsken också man allt går ju inte att fixa.

Sen bar det av kustvägen från visby ned mot Klintehamn och Hoburgsgubben. När vi kom fram dör var det dags att ta lunch så vi gick in på Majstregården Cafe och Restaurang. Och blev positift överraskade. Jag trodde att det var en typ lunchcafé men vi blev serverade varma tallrickar och fick gå och sätta oss vid bordet (och ta sallad från salladsbaren). Och sen kom dom ut och serverade oss vid borde. Och det var stora potioner. Mycket trevligt.

När vi hade ätit färdigt så hade det startar och regna så vi struntade att titta på Hoburgsgubben utan åkte upp mot Hemse.

Vi åkte föhemserbi blommaffären och köpte några blommor till graven samt en blomma till Airi eftersom vi skulle hoppa in där lite kort och ta en fika på vägen.

Sen var det då ett stopp på graven i Hemse och titta till den och sen vidare till Stenkumla och hälade på Airi. Givetvis så blev det lite fika där innan vi åkte in till Visby och handlade för helgen.

Vi hade tänkt att grilla, men vädret såg lite grått ut så vi växlade över och tog Rostbiff och potatissallad istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.