Gotlan 2017 – Måndag – Visby

Idag så hade vi inget att göra direkt, så planen var att åka in till Visby och titta lite. Dels så ville vi titta lite på alla fina små gränder och sen ville Andrew och Sandy titta lite i affärerna.

Så efter en lugn förmiddag åkte vi in till Visby. Vi startade med att åka ned till ringmuren vid Österberg och ned mot norrport. En liten avstickare längs med kusten norrut han vi med också. Sen struntade vi i föbudsskyltarna Och åkte in till parkeringen ovanför domkyrkan, så att Andrew och Sandy kunde fotografera lite.

Därefter åkte vi förbi Peckas hus och ned till hamnen och parkerade.

Vi gick runt lite i Visby runt hamnen och in på dom små gatorna. Bland annat så gick vi och tittade på fiskargränden. Det började bli dags för lunch och vi var i närheten av Lindgren, då vi gick förbi och kollade den. Dom var tyvärr stängda för utbildning så det fick bli nåt annat.

Så vi gick ut för bi kruttornet och genom Almedalen. Där kom det en tjej fram och frågade om vi kunde vara med på en filminspelning. Tydligen så spelade dom in ett avsnitt av Maria Wärn, och behövde statister. Hade det inte varit för lunchen så kanske det hade varit intressant.


Så vi tog bilen upp till söderport och parkerade där. Och gick in till en restaurang som Pecka rekommendersde, hof tror jag den hette. Men ingen tur där heller. Dom var tydligen stängda på måndagar.

Så det blev ned till hamnen igen i och lunch på restaurang Tossen.

På hemvägen tog vi en sväng via Högklint och tittade påutsikten.

Sen var det av hem. Vi avslutade dagen med bakad potatis, hemgjord räksallad och vitlökssmör . Mumma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.