Gotland 2017 – Torsdag – Fårö

Då ver det första hela dagen på ön. Vi ska besöka ett antal olika saker och först på listan är att åka till Fårö. Antagligen lunch på Sylvies döttrar och se dom olika raukarna som finns där.

Så efter en lugn start på dagen satte vi av mot Fårö. Framme vid färjan fick vi väl vänta 15 minuter och det märks att det än så länge är ganska lugnt ön och inte allt för mycket turister ännu.

Vi valde ju att ta denna veckan innan midsommar och åka hem innnan alla midsommarfirare kommer, just för att kunna ha det lite lugnt och kunna se dom olika sakerna utan att trängas allt för mycket.

Framme på Fårö så startade vi med att åka till den västra sidan och naturreservatet ute vid Digerhuvud.

Sen bar det av ut Silvis Döttrars Hembageri för lunch. Detta är ett ganska berömt hembageri på Fårö som har olika sorters bröd och massor med olika kakor och bakverk. Vi tog lite lunch där innan vi åkte vidare.

2017-06-15 13.44.58

Sen hade jag tänkt att vi skulle åka till Fårö fyr, men jag tog fel på kartan och vi hamnade på Langhammars Naturreservat istället, så det blev mer raukar istället för ett fyrtorn.

Efter ytterligare lite fotografering så bar det av hemåt. Samma sak som när vi åkte hit, det var lite kö till fäjan. Kanske bara 10 bilar eller så när vi kom. Så det blev en glass och sen bar det av hem till Åminne.

Vi försöker ju bjuda Andrew och Sandy på så mycket “svenskt” som möjligt så till middag idag blev det en väldigt traditionell torsdagsrätt – ärtsoppa med hemlagade pannkakor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.